Maximoes is gemaakt van appels uit het Maximapark.
Maximoes is gemaakt van appels uit het Maximapark. (Foto: )

Utrechtse tekstschrijver ontwikkelt 'Maximoes'

Deze week opende de Utrechtse tekstschrijver Esther de Hek een online winkel waarin ze potjes biologisch appelmoes aanbiedt, gemaakt van de appels uit het Máximapark (Leidsche Rijn). In 2016 ontwikkelde zij 'Maximoes'. De mooie potjes bleken populair en gewild, dus zijn ze nu voor iedereen te koop in de 'Maximoes Winkel'.

Utrecht - 'Eigenlijk is het een gek idee dat werkelijkheid werd', vertelt Esther. 'Dat je als tekstschrijver een appelmoesmerk ontwikkelt is niet de meest voor de hand liggende keuze. Maar ik deed het in 2016 en Maximoes bleek gewaardeerd en gewild onder mijn klanten, aan wie ik de potjes als relatiegeschenk weggaf. Na drie jaar vond ik het tijd worden om ze in een webshop aan te bieden. Die is te vinden op www.zinenzo.nl/maximoeswinkel.' De tekstschrijver woont aan de rand van het Máximapark. In het park staan op diverse plekken (oude) appelbomen die jaarlijks vol appels zitten. 'Twee jaar geleden heb ik de gemeente Utrecht gevraagd of de appels eigenlijk wel geplukt mogen worden. Officieel mag dat niet, maar rapen wel. Dus nu raap ik alleen appels en maak er Maximoes van.' Maximoes en de aandacht ervoor komen het imago van Leidsche Rijn ten goede, volgens Esther.

Binnenkort komt er een 'Biltse variant' van de Maximoes: Zorgboerderij Griftenstein en Zorg uit De Bilt start volgende week met het maken van de appelmoes. De zorgboerderij biedt het aan als dagbestedingsproject.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden