Marije Voet (midden) met voor haar Eutienne Rodriques (Breakdance) en naast haar Joana Borges. Foto: Roberto Cancian
Marije Voet (midden) met voor haar Eutienne Rodriques (Breakdance) en naast haar Joana Borges. Foto: Roberto Cancian (Foto: Roberto Cancian)

Uitdagend jubileum My Motion

Roberto Cancian

Hele jaar door dansen en battles

Dansschool My Motion uit Utrecht viert haar 30-jarig jubileum. Dat wordt dit dansseizoen door de 42 dansgroepen uitgebreid gevierd op een heel bijzondere manier, geeft eigenaresse Marije Voet aan. "Het hele jaar door worden er diverse shows, 'battles' en talentenjachten georganiseerd wat we aan het einde van het dansseizoen knallend zullen afsluiten", zegt de enthousiaste dansdocente.

UTRECHT - Dansschool My Motion, op de grens van Rivierenwijk en Hoograven, biedt alle soorten dans aan. Van jong tot oud wordt er bewogen, gelachen maar vooral gedanst in de knusse studio's aan de Jutfaseweg in Utrecht. Bij binnenkomst in de dansschool is Marije Voet het stralende middelpunt. Al dertig jaar heeft ze haar eigen dansschool waarvan My Motion alweer tien jaar op de Jutfaseweg is gehuisvest. Als danseres bij onder andere Penny de Jager stond ze zelf in Ahoy, nu geniet ze van alles. "Het dansplezier staat voorop bij ons. Voor ieder individu is er wel wat te doen", geeft ze aan. Achter haar zijn de allerkleinsten bezig met Prinsessenballet maar ook de Breakdance les van Eutienne Rodrigues is goed bezocht. Snel maakt de docent tijd voor de foto waarna hij weer de moves bijbrengt aan de behendige jongeren. Er is volop keuze bij My Motion, waar vijftien dansdocenten allerlei mogelijkheden aanbieden. Van Pilates, MusicalClass, Dance Mix tot Hiphop, Streetdance, Modern, Kidsdance, Breakdance en Klassiek Ballet. "Ook zijn er lessen voor verstandelijk beperkten. Dit is mijn droom", geeft de aan de Kunstacademie opgeleide Marije aan. "Een droom die ik nog lang wil blijven vervullen, vooral voor alle kinderen en ook ouderen die hier hun gevoel en beweging kwijt kunnen. Dat is waar My Motion voor staat." Het jubileum moet er één worden die bijzonder is maar ook waar het hele gezin en de buurt bij betrokken wordt. "Wij willen mensen triggeren en deel laten uitmaken van ons jubileum. Naast dans willen wij ook andere kunstvormen er bij betrekken. Zowel mensen die hier al dansen als mensen die actief willen meedoen, nodigen wij uit om aan te haken", geeft Marije Voet aan. Naast de eindshow, die op 30 mei 2020 wordt gehouden in Theater aan de Slinger in Houten, zijn er volop mogelijkheden waar talenten kunnen worden geshowd. "Zondag 1 december is er een Sintshow en op 15 december van dit jaar een kerstshow. Beide shows zijn in De Helling in Utrecht. Op 2 februari 2020 is er een Breakdance Battle op diezelfde locatie en als slotstuk is daar op 28 juni 2020 ook een Musicalshow met een talentenjacht. Mooi en leuk wanneer het hele gezin zich zal aanmelden om die uitdaging aan te gaan." De naam van de musical, 'Wanna be Famous', sluit goed aan bij de uitdaging die wordt geboden. "Toepasselijk om iedereen de kans te geven mee te doen." Per show wil ze een winnaar belonen met een extra optreden bij de talentenjacht tijdens de musical in juni. "De winnaar daarvan wint 1 jaar gratis dansen bij My Motion." Voor info en aanmelden: www.mymotion.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden