De kinderen stuiteren mee van plezier!
De kinderen stuiteren mee van plezier! (Foto: )

10.000 stuiterballen op 't Brusselplein

De Redactie

Utrecht Stuitert tegen kanker

Wel 10.000 stuiterballen zullen naar beneden stuiteren over het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum. De reden hiervoor is Utrecht Stuitert, de eerste Utrechtse stuiterballenrace om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Leidsche Rijn - Utrecht Stuitert is het initiatief van een groep vrienden uit Utrecht. Geïnspireerd door vergelijkbare evenementen elders in het land, organiseren zij in samenwerking met Leidsche Rijn Centrum de eerste editie van de stuiterballenrace in Utrecht. De race is een spectaculaire 'wedstrijd' waarbij de stuiterballen een parcours afleggen op het Brusselplein. Middels een lotingssysteem zijn er mooie prijzen te winnen voor kinderen en volwassenen.

Met de organisatie van de stuiterballenrace wordt geld opgehaald voor de Prinses Máxima Centrum Foundation. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. En nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum zet zich als kinderoncologisch centrum dagelijks in voor kinderen met kanker met als doel: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Kinderfeest
Voor én na het evenement kunnen kinderen volledig uit hun dak gaan. Er is een spectaculaire 'spider tower' - een luchtkussen van bijna 10 meter hoog met megaglijbaan. Als de 10.000 stuiterballen van de toren zijn gerold, kunnen kinderen na de race een mooie afdaling maken. Verder zijn er een springkussen en kan er op een levensgroot formaat Twister en 4-Op-Een-Rij worden gespeeld. Rijntje, de Leidsche Rijn Centrum-mascotte maakt het feest compleet en zal de hele middag aanwezig zijn tussen 12.00 en 16.00 uur.

Hoe het werkt
De 10.000 stuiterballen zijn gekoppeld aan loterijlootjes. Op zaterdag 12 oktober worden om klokslag 14:00 uur de 10.000 stuiterballen in twee manches losgelaten om vervolgens door een spectaculair parcours te stuiteren. In dit parcours zijn obstakels te vinden en zo worden er prijzen uitgereikt aan de stuiterballen die het verste komen of die een bijzondere landing maken in een van de obstakels. Ben je in het bezit van het lot dat gekoppeld is aan die ballen, dan val je in de prijzen.

Tussen 23 september en 11 oktober krijgen klanten bij de volgende winkels in Leidsche Rijn Centrum een lot dat gelijk staat aan een stuiterbal: Jumbo, Alan & Pims, Leonidas, Blenz, Bang & Olufsen, Pathé Leidsche Rijn, Doppio, Nelson Schoenen, Iwoolly, Wijnbar Most, Bloemenmagazijn Johan, HIP en House of Lena.
Daarnaast kunnen er op 12 oktober tussen 12.00 en 14.00 uur nog losse loten gekocht worden om ook zo kans te maken op mooie prijzen. Te winnen zijn onder andere 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo Leidsche Rijn, een auto met chauffeur voor een dag, kaarten voor het concert van Duncan Laurence in TivoliVredenburg én een vliegles. Een compleet overzicht van alle prijzen is te vinden op: www.utrechtstuitert.nl.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden