Kids-take-over in de Metaal Kathedraal,.
Kids-take-over in de Metaal Kathedraal,. (Foto: )

Culturele Zondag Alles Kids zet een dag lang Utrecht op z'n kop

Op 20 oktober kunnen alle kinderen uit Utrecht tijdens Culturele Zondag Alles Kids weer een dag lang met hun familieleden mee doen met meer dan honderd culturele activiteiten op diverse locaties in de stad. Thema van deze editie is 'spelen met perspectief', waar de deelnemende organisaties hun eigen invulling aan geven.

Regio - Met meer dan 100 activiteiten is er voor ieder wat wils. Van het XXL-Twisterveld op het Vredenburgplein tot de minimarkt met kraampjes op kinderformaat op het Domplein. Of kom tekenen-met-licht in een atelier in het voormalige Pieter Baan Centrum of films kijken in een filmcafé. De activiteiten beginnen om 10.30 uur en eindigen om 17.00 uur. Het volledig programma is te vinden op: www.culturelezondagen.nl. Hieronder alvast een voorproefje van een aantal workshops.

Omgedraaide rollen
Hoe voelt het om liggend naar een schilderij te kijken? Door het kidscollege van Maarten Bel (School TV) leer je met andere ogen kijken naar de wereld. Met de prentenboeken van Jonas Boets en Nils Pieters beleef je het sprookje Roodkapje nu eens een keer door de ogen van de grote boze wolf.

Afterpartees
Zanger Niek Nellen van de Nederlandse rockband Afterpartees leert kinderen de kneepjes van het vak met een workshop en een speciaal concert. Ben je benieuwd hoe het is om talkshow-gast te zijn? Schuif dan aan bij Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn in Zomaargasten. Of grijp je kans om op een echte filmset te staan en de hoofdrol te spelen in een reclamespot.

Kids-take-over
Tijdens Alles Kids is er aandacht voor het perspectief van kinderen zelf. Door gesprekken met 8 t/m 12-jarigen uit Leidsche Rijn is een programma ontstaan waarbij de rechten van kinderen centraal staan. In Metaal Kathedraal gaan kinderen en hun ouders. tijdens Parlement van de Dingen, o.l.v. theatermaker Lotte van den Berg in gesprek over de toekomst. In de inspiratiehoek van UNICEF worden kinderen op een interactieve manier aan het denken gezet en de voorstelling 'Lot en de verdwenen hagelslag' brengt kinderrechten onder de aandacht.

Meer berichten