Henk van der Aar vraagt mevrouw De Boer naar haar wens. Op de achtergrond staat de de pianiste al klaar.
Henk van der Aar vraagt mevrouw De Boer naar haar wens. Op de achtergrond staat de de pianiste al klaar. (Foto: Roberto Cancian)

Nationale Ouderendag in De Roef

Roberto Cancian

Wat is dit enorm genieten zeg

Op vrijdag 4 oktober jl. werden in het Dienstencentrum De Roef in De Meern meerdere wensen van ouderen uit Vleuten / De Meern bekend gemaakt. Dat werd georganiseerd en bekend gemaakt door het comité Nationale Ouderendag. "Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om een dagje uit te gaan, verre familie te bezoeken of te genieten van een heerlijk diner. Dat is helaas niet voor iedereen zo", legt Henk van der Aar namens het comité uit.

DE MEERN - Ruim 80 mensen genoten tijdens de middag waar meer dan tien wensen bekend werden gemaakt. Zo ook mevrouw Dinie de Boer. Haar wens was dat Marjanne de Veij een pianoconcert zou geven. Nadat het muisstil was geworden en het verzoek om mobiele telefoons vooral uit te zetten, kwam de eerste wens uit. Rum een uur werden er stukken van Beethoven, Bach maar ook uit musical ten gehore gebracht. 'Ze ken het beter dan ik', merkte een mevrouw achter in de zaal op. Dinie de Boer was maar wat blij met haar uitgekomen wens. "Geweldig. Het is echt zo uitgevoerd als dat ik het had gewenst. Ik hoop dat alle andere mensen ook genoten hebben", zei ze met een trillende stem. Na de pauze ging Henk van der Aar verder met de wensen. "Tot nu zijn er twaalf wensen ingediend en die hebben wij allemaal kunnen verwezenlijken", zei hij in de pauze. Ook noemde hij het belang van de dag. "Door afnemende mobiliteit en een kleiner sociaal netwerk verdwijnen deze behoeften langzaam naar de achtergrond. Op Nationale Ouderendag, wat niet alleen hier wordt ingevuld maar in het hele land, staat de wens of de behoefte van een oudere centraal. Prachtig toch wanneer je ziet dat de mensen daar zo blij van worden." Doordat hij regelmatig zijn potje dart speelt en zijn vrouw bij het gezondheidscentrum werkt, was het een optelsom voor hem om dit 'klusje' op te pakken. "In mijn kennissenkring heb ik mensen benaderd en hebben we het comité Vleuten / De Meern opgericht. De binding die je tussen de mensen ziet is schitterend." Dat was ook te zien tijdens het pianostuk La Vie en Rose waarbij de mensen mee werden genomen over de Donau en zich even later weer in muzikaal Frankrijk bevonden doordat de pianiste, die ieder stuk van tekst voorzag, voordat ze de stukken daadwerkelijk speelde. Terwijl buiten de regen tegen het raam tikte, sloot ze af met 'Als de zomer over is'. Toepasselijker kon het pianoconcert bijna niet worden afgesloten. Het lijstje aan wensen dat volgde was groot maar ook zeer gevarieerd. "Iemand had de wens om net als vroeger met paard en wagen als groenteboer op pad te gaan, een ander wilde op dansles en ook het spoorwegmuseum en een rondvaart door de Utrechtse grachten hebben we kunnen regelen voor 32 personen", zei Henk van der Aar trots. Zijn glimlach bracht hij over naar alle andere aanwezigen in de zaal. Zelfs toen er een mobiele telefoon af ging en iemand zei; 'ik weet niet hoe dat ding uit moet', viel er geen onvertogen woord. Een mooie dag waarop alle wensen uitkwamen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden