Toegankelijke openbare toiletten


Alles, voor iedereen toegankelijk!
Alles, voor iedereen toegankelijk! (Foto: )

Toegankelijke openbare toiletten

Even naar een museum, naar een concert of de natuur in is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Voor bijna twee miljoen mensen met een beperking is dat een stuk lastiger. Terwijl het zo belangrijk is om mee te kunnen doen. Ieder(in) organiseert daarom voor de 19e keer de Week van de Toegankelijkheid. Centraal dit jaar staan toegankelijkheid van cultuur en natuur.

Leidsche Rijn - In de Week van de Toegankelijkheid, van 7 t/m 11 oktober, worden door het hele land zo'n 200 activiteiten georganiseerd onder het motto 'Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt'. Daaruit blijkt dat het wel degelijk kan: vrije tijd voor iedereen toegankelijker maken. Vanuit de landelijke gehandicaptenorganisatie Ieder(in), initiatiefnemer van de Week van de Toegankelijkheid, staan twee grote activiteiten op stapel, in het Rijksmuseum en met Natuurmonumenten.

Ook in de regio van Utrecht vinden verschillende activiteiten plaats. Op woensdag 9 oktober opende wethouder Kees Diepeveen officieel de openbare toiletten in Leidsche Rijn centrum. Het zijn de eerste bemenste openbare toiletten in een winkelcentrum in de hele regio Utrecht. De opening vormt daarmee een belangrijke stap naar meer openbare en toegankelijke toiletten in Nederland. Een overzicht van de activiteiten, vindt u bij www.weekvandetoegankelijkheid.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden