Elif-Mira, Lisa en Celeste begroeven een waterdichte buis met tekeningen. Foto: Rijnvliet Kindcentrum.
Elif-Mira, Lisa en Celeste begroeven een waterdichte buis met tekeningen. Foto: Rijnvliet Kindcentrum. (Foto: Rijnvliet Kindcentrum )

Tekeningen in de grond tijdens viering

De bouw van het eerste integraal kindcentrum in Utrecht is vandaag begonnen. De tientallen leerlingen, die reeds gebruikmaken van de buitenschoolse opvang en het basisonderwijs in het kindcentrum in de wijk Rijnvliet, speelden een belangrijke rol in de ceremonie.

Leidsche Rijn - De feestelijke ceremonie werd bijgewoond door veel ouders, maar ook buurtbewoners, de bouwers van Kormelink, de architect, mensen van de gemeente die bij de bouw zijn betrokken, leraren en pedagogisch medewerkers van Kindcentrum Rijnvliet en vertegenwoordigers van schoolbestuur SPO Utrecht en KMN Kind & Co. Nadat Eric van Dorp (SPO Utrecht) en Bertus Koot (KMN Kind & Co) samen een symbolische eerste paal hadden geslagen, begroeven Elif-Mira, Lisa en Celeste een grote waterdichte buis met tekeningen van alle kinderen. Daarna was er warme chocolademelk voor de kinderen, en koffie en thee. De zon scheen en de lucht was blauw: een mooi begin van de bouw. Het Kindcentrum wordt een omgeving waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren en spelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden