Organisator en begeleider Debbie Heijne van de Levende Sollicitatiegids.
Organisator en begeleider Debbie Heijne van de Levende Sollicitatiegids. (Foto: )

De pop-up Walk&Talk geeft tips over solliciteren en bijscholing

Wie op zoek is naar werk staat, ondanks de krappe arbeidsmarkt, voor een flinke uitdaging. Leren omgaan met sociale media, je werkervaring op één A4'tje proppen, positief blijven… Op 22 oktober kunnen werkzoekenden in Utrecht en omgeving hun kansen op werk vergroten door deelname aan de pop-up Walk&Talk.

Leidsche Rijn - Het onderwerp: Leren tijdens je zoektocht naar werk. De bijeenkomst vindt plaats bij de Bibliotheek Utrecht Leidsche Rijn Centrum aan het Brusselplein 2 en start om 10.00 uur duurt uiterlijk tot 12.00 uur. Deelname is vrijblijvend en, net als de koffie en thee, gratis. Aanmelden kan eenvoudig via www.levendesollicitatiegids.nl maar dit is niet verplicht. Meer informatie over de pop-up Walk&Talk vindt u op de website: www.levendesollicitatiegids.nl/pop-up-walktalk/.

Wat kun je verwachten?
Een pop-up Walk&Talk is een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden waarin de vacatures van één werkgever centraal staan. Toch is het geen speeddate, banenmarkt of verkooppraatje…. Organisator en begeleider Debbie Heijne van De Levende Sollicitatiegids: "We vinden het belangrijk dat deelnemers van een pop-up Walk&Talk naar huis gaan met nieuwe ideeën, praktische tips en energie voor hun zoektocht naar werk. Ook zijn er geen verplichtingen en is iedereen die werk zoekt welkom."

De bijeenkomst bestaat uit een centraal gedeelte waarin twee gastsprekers informatie en tips delen. Debbie Heijne legt uit waarom het belangrijk is om te leren tijdens je zoektocht naar werk en hoe dit je kans op werk vergroot. Deelnemers krijgen een stappenplan waar ze meteen mee aan de slag kunnen. Jeroen van Esseveld. Algemeen directeur/Managing partner van Trainspot Office Leercentrum en Opatel Opleidingen, legt uit wat 21st Century Skills zijn, hoe het UWV scholingsbudget werkt en hoe deelnemers hiervoor in aanmerking kunnen komen. "Iedereen kan een passende training bij ons volgen", aldus Van Esseveld.

Aansluitend op het centrale gedeelte is er veel tijd om na te praten met de gastsprekers én met de andere deelnemers. Deze opzet is gebaseerd op de succesformule 'Walk&Talk – dé koffiepauze voor iedereen die (ander) werk zoekt'. Op ruim 90 locaties ontmoeten werkzoekenden elkaar maandelijks tijdens hun welverdiende koffiepauze. Praktijkervaringen worden gedeeld, net als vacaturetips en aanmoedigingen om de zoektocht eens op een andere manier aan te pakken. Per jaar bereikt Walk&Talk ruim 20.000 werkzoekenden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden