Links oud-winnares van 2018 Fleur Huijs en rechts winnares 'meest innovatieve idee' 2019 Romy Migo, beide regio Utrecht.
Links oud-winnares van 2018 Fleur Huijs en rechts winnares 'meest innovatieve idee' 2019 Romy Migo, beide regio Utrecht. (Foto: Nordy Visser)

Romigo is meest innovatieve idee

De Redactie

Landelijke finale ZomerOndernemer

Tijdens de landelijke finale van ZomerOndernemer 2019 in de Metaal Kathedraal in Leidsche Rijn heeft Romy Migo uit De Meern met haar bedrijf 'Romigo' het meest innovatieve idee binnen gehaald. De 19-jarige Romy wil openheid creëren rondom psychische klachten op scholen voor docenten, mentoren, zorgcoördinatoren en leerlingen door haar persoonlijke en professionele ervaring te delen.

Leidsche Rijn - Elyas Razawi en Joep Helsen uit de regio Rijk van Nijmegen verkozen tot Beste ZomerOndernemer 2019. De jonge ondernemers richtten samen het bedrijf Pontem Project op. Elyas en Joep mochten de wisselbeker overnemen van de winnares van vorig jaar, de Utrechtse Fleur Huijs. De missie van Pontem Project is het afbreken van de financiële, sociaaleconomische barrières die de ambities van studenten beperken en de groei van de Nederlandse kenniseconomie remmen.

Naast de titel Beste ZomerOndernemer 2019 maakte de jury ook de beste bedrijfsfilm en het meest innovatieve idee bekend. Mikolaj Stojanowicz van Nagemaakte uit de regio Rotterdam had de beste bedrijfsfilm. Mikolaj maakt ecologische kledingstukken die worden bedrukt en ontworpen door lokale illustrators en kunstenaars.

Jubileum
Het 10-jarig bestaan van ZomerOndernemer maakte de landelijke finale op 9 oktober extra feestelijk. Dankzij de steun van sponsoren als Fonds21, CCHO, Instituut Gak, Gemeenten en Rabobank kan Stichting The New Entrepreneur het project al 10 jaar uitvoeren. ZomerOndernemer heeft als doel het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap. In 10 jaar tijd maakten enorm veel jongeren kennis met het ondernemerschap. Het gemiddelde aantal inschrijvingen van deelnemers bij de Kamer van Koophandel ligt op 24 procent. ZomerOndernemer werd dit jaar in 13 regio's in Nederland georganiseerd. Lees meer over dit project op: zomerondernemer.nl/over-zomerondernemer/. Doe jij volgend jaar mee?

ZomerOndernemer
ZomerOndernemer is een project voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar waarbij ze in zes weken een bedrijf starten. Ze krijgen begeleiding van professionele coaches, workshops en presentaties van lokale ondernemers, plus een startkapitaal. Voor de jongeren is het project geheel kosteloos.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden