Doe mee met de nieuwe workshop van de Vrijstaat, de Dodo.
Doe mee met de nieuwe workshop van de Vrijstaat, de Dodo. (Foto: )

Het perspectief van de kinderen zelf

De Redactie

Alles Kids in Leidsche Rijn

Tijdens de derde editie van de Culturele Zondag Alles Kids op zondag 20 oktober a.s. kunnen kinderen weer een dag lang op pad met hun (groot)ouders, familieleden en andere begeleiders langs meer dan honderd culturele activiteiten in Utrecht. In Leidsche Rijn staat het programma in het teken van het perspectief van kinderen zelf. Hoe zien zij de wereld en de toekomst? Wat vinden ze van hun eigen leefomgeving, de buurt?

Regio - Waarom dit thema? "Na de vorige editie van Alles Kids ontstond er de wens om het programma deels samen mét kinderen te maken. Hun mening telt! Bovendien heeft de stad Utrecht de rechten van kinderen hoog in het vaandel staan en wil Utrecht Kinderrechtenstad van Nederland worden." Aldus de producent van Alles Kids Carlijn van Ravenstein. "Het programma staat in het teken van kinderen een stem geven. Zij kunnen bijvoorbeeld zelf hoofdgast zijn in een talkshow en met kunstenaars in gesprek gaan over hun blik op het Utrecht van de toekomst."

Op het programma staan verder o.a. de workshop DODO Live van De Vrijstaat, de UNICEF-inspiratiehoek en een muziekvoorstelling over kinderrechten met teksten van Herman van Veen.

Spelen met perspectief
Ook elders in Leidsche Rijn vinden veel culturele activiteiten plaats die 'spelen met perspectief', het thema van deze editie van Alles Kids. Van Ravenstein: "Het thema is gekozen omdat hier vanuit alle kunstgenres een eigen invulling aan te geven is. Door te spelen met perspectief trek je de aandacht van kinderen en 'trigger' je hun nieuwsgierigheid." Zo zijn er in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum en Museum Hoge Woerd diverse theatervoorstellingen en tentoonstellingen en kunnen kinderen deelnemen aan workshops, doe-dingen en rondleidingen.

Met meer dan honderd programmaonderdelen is er voor ieder wat wils, ook buiten Leidsche Rijn. Culturele Zondag Alles Kids is all over Utrecht. Volledig programma via www.culturelezondagen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden