Logo brugutrecht.nl


Leerlingen obs Haarzicht maken kunst in de sfeer van Miró.
Leerlingen obs Haarzicht maken kunst in de sfeer van Miró. (Foto: obs Haarzicht)

Kinderen spelen met kunst

Kunstenaar Alessandra Covini van Studio Ossidiana gaat komende week aan de slag op het schoolplein van obs Haarzicht in Vleuten. Ze maakt hier een prachtig kunstobject voor de kinderen, om in te spelen.

Vleuten - Alessandra Covini won de prestigieuze Prix de Rome Architectuur 2018 voor haar ontwerp voor het Sixhaven-gebied in Amsterdam. En nu richt ze in Vleuten een uitdagend schoolplein in met landschapskunst, voor de kinderen van obs Haarzicht en BSO Haarzicht. Zij krijgen een kunstzinnig object dat heerlijk is om op en in te spelen. Leraren van obs Haarzicht betrekken de kinderen in de klas nauw bij de bouw van hun nieuwe school. Nu kunstenaar Covini aan het werk gaat, staat ook in de lessen op school ‘kunst’ centraal.

Zelf kunst maken
De leerlingen van obs Haarzicht zijn in het klaslokaal nauw betrokken bij de kunst op hun plein, waar ze vanaf januari ook echt naartoe gaan. Zelf ontwerpen ze nu ook een kunstwerk, in de geest van Joan Miró. Leerkracht Rianne Olsthoorn: "Leerlingen van groep 3, 5 en 6 hebben een groeps-kunstwerk gemaakt in de sfeer van Miró. Ze leerden welke basiskleuren hij gebruikt en hoe je zijn stijl herkent. En zo is er ook ruimte om te leren samenwerken. Die werkvorm, samenwerken, komt vaak terug, dat vinden we belangrijk."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten