Duurzaam knutselen is super gezellig en nog nuttig ook!
Duurzaam knutselen is super gezellig en nog nuttig ook! (Foto: )

Kinderen veranderen rommel in duurzame kunst

Van rommel kunst maken, met dit soort activiteiten gingen kinderen in Vleuten-De Meern aan de slag tijdens de Wondere Wereld Duurzaamheidsdag van KOKO Kinderopvang.

Vleuten/De Meern - "Voor volwassenen lijkt de stap naar duurzaamheid een grote, omdat we zoveel moeten veranderen", zegt Hinke Cooiman activiteitencoördinator van de SWKGroep, waar KOKO Kinderopvang onderdeel van is. "Maar kinderen kunnen we leren om hun leven duurzaam in te richten, zodat het vanzelfsprekend is voor hen. Vandaar dat we de Wondere Wereld Duurzaamheidsdag organiseerden op 22 oktober. Een dag waarop we de kinderen spelenderwijs leren wat duurzaamheid is: een aarde die nog lang meegaat." Spelenderwijs leren over duurzaamheid, hoe doe je dat? Bij KOKO Kinderopvang deden ze dat door de kinderen spelletjes en opdrachten te laten doen die met duurzaamheid te maken hebben. Zo leerden de jongste kinderen dat zeeschildpadden last hebben van de grote hoeveelheid plastic in de oceanen. Enthousiast steunden zij vervolgens de campagne De Plastic Bende van het Wereld Natuur Fonds. De oudere kinderen maakten oude kleding weer hip en veranderden rommel in kunst. Zo kreeg moeder aarde hulp van kinderen. Kinderen ontwikkelen spelenderwijs. Daarom legt KOKO Kinderopvang, vanuit de pedagogische visie, jaarlijks de focus op een thema. Dit jaar is dat de 'Wondere Wereld'. Kinderen verwonderen zich over alles om zich heen. Van al het moois dat de aarde te bieden heeft, tot de vele verschillende wereldculturen en tradities. Samen vele sporten spelen en ontdekken hoe je slim online bent. Beleven, verrassen en je verwonderen staan centraal in het themajaar. Via de subthema's onze aarde, ons thuis, onze sport en ons wereldwijde web worden de kinderen meegenomen op wereldreis naar de wondere wereld. Zo doen zij nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zij hun talenten.

KOKO Kinderopvang is een lokale kinderopvangorganisatie in Vleuten - De Meern en heeft daarnaast locaties in Montfoort, Linschoten en Reeuwijk. Koko is onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden