Logo brugutrecht.nl


De Tissues treden op tijdens het Smartlappenfestival  in Venray juli 2019.
De Tissues treden op tijdens het Smartlappenfestival in Venray juli 2019. (Foto: anoniem)

De Tissues uit De Meern bestaan al een kwart eeuw

In 1994 zijn de Tissues uit De Meern begonnen met hun allereerste optreden in de Nacht van de Klacht in de Azotod. Nu vijfentwintig jaar later treden zij zeer regelmatig op, van een huiskamerconcert tot een optreden op pleinen van 1500 toeschouwers… Het smartlappenkoor doet het allemaal!

De Meern - Inmiddels is het koor een bekende verschijning in De Meern en omstreken. Niet alleen vanwege de feestelijke en kleurrijke kleding, maar vooral ook vanwege hun enthousiasme. De Tissues bestaat uit negen vrouwen en zes mannen met daarnaast een geluidsman en een floormanager. Dit alles onder de muzikale leiding van Jan van Ingen die al vijfentwintig jaar lang de dirigent is. Het koor brengt een uitgebreid Nederlandstalig repertoire met een hoog meezinggehalte op de planken. Van Hazes tot Sonneveld en van Dorus tot Jan Smit, alle liedjes zijn bedoeld om gezellig mee te zingen en te dansen.

Aankomende concerten
Op zondag 3 november vieren de Tissues hun 25-jarig jubileum met een concert in De Schalm in De Meern, waarbij mensen met een verstandelijke beperking uit Vleuten/De Meern de grote toehoorders zijn samen met oud-leden en een aantal genodigden. Helaas zijn er geen kaarten meer beschikbaar, maar mocht u de Tissues toch graag willen zien en horen dan bent u alvast van harte uitgenodigd op zaterdag 1 februari 2020 in Restaurant De Hoge Weide. Het koor geeft dan een muzikaal optreden tijdens een heerlijk 4 -gangendiner. Zet deze datum alvast in uw agenda of reserveer nu een tafel via info@hogeweide.nl ovv. muzikaal diner met De Tissues. Mocht u willen boeken voor een optreden? Kijk dan op de facebookpagina: smartlappenkoordetissues of bel naar Kees van Wijngaarden; 06-18550644.

Op zoek naar een tenor
Daarnaast is het koor nog op zoek naar een nieuwe tenor. Er is dus een plek vrij voor een enthousiaste man met goede zangkwaliteiten. De repetities zijn om de twee weken op donderdagavond bij één van de leden thuis. Bent u stemvast, leert u makkelijk teksten uit uw hoofd en heeft u een voorliefde voor het Nederlandstalig repertoire? Neem dan contact op met dirigent Jan van Ingen via de e-mail: janvaningen01@gmail.com of telefonisch via 06-29524633.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten