Het Sinterklaasboek van Rafael van der Vaart.
Het Sinterklaasboek van Rafael van der Vaart. (Foto: )

BN-ers klimmen voor Sint in de pen

Door de redactie

Win Sinterklaasboeken

Rafael van der Vaart, Nicolette van Dam en Wendy van Dijk zijn dit jaar in de pen geklommen om Sinterklaasprentenboeken te schrijven. Inmiddels is het al de zestiende keer dat de boeken geschreven door bekende Nederlanders uitkomen. De jaarlijkse boeken zijn ook een echte traditie.

"Ik vind het echt een eer dat ik voor het schrijven van een boek werd gevraagd", zegt Rafael van der Vaart. "Ik vind het leuk om mijn afkomst van leven in een woonwagen, waar je dus geen schoorsteen hebt waar de cadeautjes door kunnen, in mijn verhaal te verwerken. En ja ook voetbal speelt een rol." In zijn boek 'Sint op de kermis' maken kinderen van de kermis zich grote zorgen of de Sint hen wel kan vinden. Het boek is geïllustreerd door Laura Brennla.

In het boek 'Sint gaat de wereld rond' dat Nicolette van Dam heeft geschreven, dreigt alles bijna fout af te lopen. "Sinterklaas is met Amerigo op reis en vergeet dat het tijd is om naar Nederland te gaan voor het Sinterklaasfeest", vertelt ze. "De tekeningen van Robert Scheffner het echt af. Robert is natuurlijk geen 'gewone tekenaar'. Hij maakt zijn figuren van klei en kleedt ze aan in eigengemaakte decors. Dit levert echt geweldige 3D-beelden op." Voor Nicolette van Dam was het niet lastig om zich in de doelgroep in te leven. Met twee dochters van 5 en 7 jaar gaat het immers vaak over Sinterklaas. "Als we in de zomer in Spanje zijn dan kijken de dames altijd goed om zich heen of ze misschien het huis van Sinterklaas zien", lacht ze.

Wendy van Dijk schreef het boek "Sint wil een puppy". "Ik vond het wel leuk dat Sint nu eens uitspreekt wat hij graag wil", vertelt Wendy van Dijk. "Bij het bedenken van een verhaal wilde ik iets schrijven wat dichtbij mijn gezin staat. En mijn dochter Lizzy wenste drie jaar lang een puppy. Ik ben opgegroeid met honden en weet hoeveel werk dat is. Maar ja dat puppy is er twee jaar geleden toch gekomen", lacht ze. "Het boek is prachtig geworden ook dankzij illustrator Richard Smythe die er prachtig omheen kan tekenen."

Boeken
De drie Sinterklaasboeken zijn verkrijgbaar bij de supermarkten Plus, en Hoogvliet. De boeken zijn van 10 november tot en met 4 december verkrijgbaar bij bovenstaande winkels. Data van de looptijd per boek kunnen per supermarkt verschillen. Alle basisscholen krijgen een bon waarmee ze gratis het boek van Wendy van Dijk kunnen ophalen. Daarnaast komen op de website sinterklaasprentenboeken.nl letterspelletjes voor de groepen 1/2, 3 en 4/5 bij de drie boeken. Ook is er een samenwerking met school-bibliotheken die actiemateriaal krijgt.

Lezers van deze krant maken kans op 2x3 boeken. Wilt u meedoen, mail dan het antwoord op de vraag: Welke BN-ers hebben drie Sinterklaasboeken geschreven naar redactie.wbr@dpgmedia.nl

Lezers van deze krant maken kans op 2x3 boeken. Wilt u meedoen, mail dan het antwoord op de vraag; Welke BN-ers hebben drie Sinterklaasboeken geschreven?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden