Wilde ongeremdheid en energie voor tien!
Wilde ongeremdheid en energie voor tien! (Foto: )

Voelen dat je leeft bij Shake Shake Shake

Castellumverhalen

Het concert ontspoort in een dans

De Dansers uit Utrecht touren door het land met hun nieuwste dansconcert Shake Shake Shake. De aanstekelijke voorstelling nodigt uit om mee te bewegen en alle ellende van je af te schudden.

De Meern - Mee rennen in de ratrace. Geleefd worden door de hectiek van de dag en alles draait maar door. Herkenbaar? De Dansers maakte er dansconcert Shake Shake Shake over, een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling. Een live band van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze samen verwikkeld in een poëtisch dansduet.

De energieke manier waarop moderne dans en live muziek samenkomen is typisch voor De Dansers. Choreograaf Josephine van Rheenen: "met onze dansconcerten willen we de levensdrift van kinderen aanspreken en bij volwassenen vergeten verlangens naar ongeremdheid en aanraking opnieuw aan boren. Om zo een tegenwicht te bieden aan digitalisering en individualisering."

Hans Vermunt komt uit Utrecht en is al acht jaar bij De Dansers. In Shake Shake Shake zie je hem vooral achter de toetsen maar ook met microfoon, een gitaar in zijn handen of dansend. Hans vindt het leuk dat dans en muziek steeds meer in elkaar overlopen in het werk van De Dansers. "Soms vind ik het nog wel ongemakkelijk, maar er wordt altijd gezocht naar een vorm of beweging waar ik me prettig bij voel." "Shake Shake Shake is echt een groepsstuk. Iedereen heeft zijn eigen moment tijdens de voorstelling, maar je blijft altijd in contact met de rest. Er is veel interactie." Tijdens het maakproces heeft iedereen zelf iets geschreven. Hans schreef het lied 'Disconnect' met zijn typerende cynische toon: "Oké je hebt alles van je afgeschud... En nu dan? Als je het doet, doe het dan ook helemaal!"

Het dansconcert Shake Shake Shake van De Dansers speelt op donderdagavond 21 november om 20.30 uur in Podium Hoge Woerd. Kijk voor informatie en toegangskaartjes op www.podiumhogewoerd.nl.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden