Faranak Nourbakhsh, te zien bij Morgenstond 24, De Meern.
Faranak Nourbakhsh, te zien bij Morgenstond 24, De Meern. (Foto: )

Kunstenaars vereniging zich tijdens de Nationale Kunstweek

Tijdens de Nationale Kunstweek vindt op 16 en 17 november het Landelijk Atelierweekend plaats. Ook in Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern hebben kunstenaars zich verenigd en presenteren van 12.00 tot 17.00 hun werk op diverse locaties. Er zijn meerdere disciplines vertegenwoordigd: schilders, beeldhouwers, keramisten, illustratoren, fotografen, metaalbewerkers.

Regio - In Vleuten in het Maximapark op de Alendorperweg 10a, vindt u Martha Goedings, Marloes Wijtsma en Cecile Reijnders. In Creatieve Werkplaats Vleuten op de Utrechtseweg 10, presenteren Gera Leenman, Irene de Kroon, Gerda Glerum, Marianne van Dedem-Henstra en Lolke van der Bij hun werk. In de Meern bezoekt u het atelier van Ineke Out, Houtsnijderslaan 21, Mathea Boogert, Zonzijde 46 en Faranak Nourbakhsh, Morgenstond 24. Meer informatie is te vinden in het Leidsche Rijn Magazine op pagina 20 en 21. Een overzichtstentoonstelling, waarbij alle kunstenaars een paar kleinere werkjes laten zien, is te vinden op de locatie Alendorperweg 10a, Vleuten.

De Atelierroutes en open atelierdagen worden lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Tijdens dit weekend zijn in heel Nederland honderden ateliers te bezoeken. Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn. Dit evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. Voor de kunstenaars uit Leidscherijn/ Vleuten/ De Meern een kans om weer eens gezamenlijk hun deuren te openen.

Stichting Kunstweek brengt kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar met boeken, online presentaties, beurzen en andersoortige bijeenkomsten. Daarnaast worden verkiezingen georganiseerd, waaronder de verkiezing Kunstenaar van het jaar en Kunststad van het jaar. De beurs de Nationale Kunstdagen is een van de grootste Nederlandse kunstbeurzen waar kunstenaars zelf hun kunst kunnen exposeren en verkopen. Daarnaast geeft de stichting het Jaarboek Kunstenaars uit.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden