Kijk uit dat het niet omvalt...
Kijk uit dat het niet omvalt... (Foto: Norbert Waalboer)

Techniekonderwijs bij UW

Wethouder Klaas Verschuure, mbo, economische zaken, en Linda Voortman, werk en inkomen, gaven op 5 november samen met medewerkers UW en studenten van MBO Utrecht het startschot voor techniekonderwijs op Lage Weide. Driehonderd studenten van de Academie voor Techniek van MBO Utrecht volgen vanaf begin dit schooljaar onderwijs in het gebouw van participatiebedrijf UW op bedrijventerrein Lage Weide. Hiermee ontstaan mooie kansen voor studenten, docenten en het bedrijfsleven om intensief én inclusief samen te werken.

Lage Weide - Veel bedrijven op bedrijventerrein Lage Weide staan te springen om technisch geschoold personeel. De komst van MBO Utrecht naar UW op Lage Weide biedt volop gelegenheid voor samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van stages, opleiding en opdrachten. UW en MBO Utrecht hebben beide veel ervaring met het opleiden van mensen in de techniek, UW op niveau 1-2 lasopleiding en metaalbewerking, MBO Utrecht op niveau 3-4 engineering en bouwkunde. Met deze samenwerking kiezen beide organisaties voor het versterken van onderwijs(ontwikkeling), en het uitwisselen van expertise en technische faciliteiten.

De bijeenkomst op dinsdagmiddag werd georganiseerd door participatiebedrijf UW, De Academie voor Techniek van MBO Utrecht en de Hofclub Werken & Vergaderen. Naast het startschot door de wethouders werd een Meet & Greet georganiseerd tussen techniekstudenten en bedrijven uit de sector techniek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden