Kom jij ook kijken naar de intochten van Sinterklaas?
Kom jij ook kijken naar de intochten van Sinterklaas? (Foto: )

Sinterklaas komt langs

Hij komt, hij komt, ook naar Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, die lieve goede Sint! De komende weken kun je Sinterklaas en de Pieten ontmoeten in verschillende buurten. De bezoekjes van de goedheiligman zijn voor je op een rijtje gezet!

16  NOVEMBER

Intocht Vleuterweide
Ook dit jaar brengt Sinterklaas weer een bezoek aan Centrum Vleuterweide! Op zaterdag 16 november zal de Goedheiligman tussen 13.15 en 15 uur samen met Disco- en Danspiet zijn entree maken in het centrum. Dit belooft weer één groot feest te worden! Het voorprogramma begint om 13.45 uur en Sint komt op het podium om 14.15 uur.

Intocht Winkelcentrum Terwijde
Sinterklaas en zijn pieten brengen deze dag ook een bezoek aan Winkelcentrum Terwijde! Vanaf 14.45 uur zorgt de Koele Pieten Band voor een gezellige sfeer in het centrum. Het voorprogramma op het podium start om 15.30 uur, waarna de Sint rond 16.00 uur zijn entree zal maken. Kom langs en bezorg Sinterklaas een warm welkom in Terwijde!

23 NOVEMBER

Intocht & Sinterklaasfeest Langerak & Parkwijk
De Sint vertrekt om 10.30 uur bij Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk, waarna de Sinterklaas optocht dan om 11.15 uur aankomt in Winkelcentrum Parkwijk. Daar blijft de Sint tot 12.00 uur.
Daarna is er nog een Sinterklaasfeest van 14.00 tot 16.00 uur bij Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk. Meer informatie op facebook Sinterklaasorganisatie Leidsche Rijn en op www.sinterklaasleidscherijn.nl.

Intocht De Meern, De Meernbrug
Met zijn stoomboot komt de Sint om 10.30 uur aan in De Meern nabij de Meernbrug. Daarna gaat hij om 11.15 uur door naar het Mereveldplein.

Intocht Vleuten, Dorpsplein
De Vleutense Bloaskapel en NL Dance spelen en dansen in afwachting van Sint en zijn Pieten vrolijke Sinterklaas- en feestmuziek! Sint en de Pieten rijden vanaf Parkhof over de Pastoor Ohllaan en een rondje 'ramblas' winkelcentrum via de Dorpsstraat naar het Dorpsplein. De Pieten halen uiteraard weer allerlei capriolen uit en de Sint begroet onderweg iedereen vriendelijk. Programma: van 10.45 tot 13 uur: Feestmuziek en optredens / van 11.00 tot 11.30 uur: intocht Sinterklaas / van 11.30 tot 12.40 uur: Feest met Sinterklaas en Pieten / van 12.40 tot 12.45 uur: uitzwaaien van Sinterklaas en Pieten.

Intocht Haarzuilens
Vanuit Vleuten gaat de Sint direct door naar Haarzuilens waar hij om 13.00 uur aankomst op de Brink.

24  NOVEMBER

Grote intocht Leidsche Rijn Centrum
De Sint arriveert zondag op zijn paard Amerigo met een spetterende pietenband en 35 pieten om 12.00 uur op het Brusselplein. Vervolgens is het tot 16.00 uur een groot feest. De steltpieten, ballonpieten, danspieten en acrobaatpieten zetten de hele middag het centrum op stelten en laten afwisselend op het Brusselplein en Hof van Bern hun kunsten zien. Ondertussen laat Goochelpiet tussendoor de meest geweldige trucks zien, maakt Ballonpiet de mooiste balloncreaties en kunnen kinderen zich laten schminken bij de Schminkpieten. Ben je moe van het lopen, spring dan op de Pietentrein die de hele middag rondjes rijdt door het centrum.

­­

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden