Marije van Bommel is docente Nederlands, Muziekdidactiek en Duurzaamheid.
Marije van Bommel is docente Nederlands, Muziekdidactiek en Duurzaamheid. (Foto: Karin de Kok)

Marije van Bommel wint titel 'duurzame docent'

Marije van Bommel van de Herman Brood Academie is verkozen tot Duurzame docent van 2019. Maandag 4 november ontving ze uit handen van Coöperatie Leren voor morgen de titel, als een van de drie winnaars in de landelijke verkiezing.

Regio - Van Bommel is docent Nederlands en Muziekdidactiek op de Herman Brood Academie. Drie jaar geleden startte zij het vak Duurzaamheid in het beroep op. Studenten gaan drie weken aan de slag met het thema duurzaamheid op heel verschillende manieren. Van Bommel: "Muziek heeft meerdere functies. Het kan mensen raken, een aanjager zijn voor maatschappelijk debat of bewustwording. Bovendien is er veel duurzame innovatie in de creatieve industrie waar onze studenten straks komen te werken. Deze generatie studenten is bezig met het thema duurzaamheid, daar willen we als opleiding ruimte voor bieden."

De Herman Brood Academie biedt sinds 2006 een dynamische leeromgeving waarin jongeren met een fascinatie voor popmuziek worden opgeleid voor een toekomst in de muziekindustrie. De HBA heeft drie mbo-opleidingen: Artiest (dance, hiphop, pop/rock), Music Industry Professional en Podium- studiotechniek. De Herman Brood Academie is onderdeel van MBO Utrecht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden