Het laatste Berliner Festival van dit jaar alweer...
Het laatste Berliner Festival van dit jaar alweer... (Foto: )

Dansen, rommelmarkten en eten bij festival Berliner Garten

Het is zover: de laatste Berliner Garten van 2019! RAUM brengt tijdens dit festival voor één dag het Berlijnse stadsleven naar Utrecht. Na drie edities sluit RAUM het jaar af met vuurkorven, talloze kramen, film, muziek en verhalen uit vele windstreken. Niet zonder glühwein, uiteraard.

Hoge Weide - Berliner Garten is een terugkerend buitenfestival dat experimenteert met allerlei moois dat het stadsleven van Berlijn te bieden heeft. RAUM wil met dit event een extra impuls geven aan het (nieuwe) stadsleven in Leidsche Rijn. Samen met bewoners van Leidsche Rijn en publiek onderzoeken ze hoe het toekomstige stadsleven er op deze plek uit kan zien. Deze editie zijn er verhalen, films, gedichten en nog veel meer vormen van storytelling. Om dit festival tot stand te brengen werken ze o.a. samen met Mezrab, Mensen Zeggen Dingen en Xposed Platform. Hiermee viert Leidsche Rijn vrede, tolerantie en het belang van verschillende culturen.
Na de val van de Berlijnse muur veranderde de clubcultuur drastisch. Verlaten gebouwen en fabrieken werd omgetoverd tot clubs, bars en café's. Maar ook niet te vergeten: vinyl. In vrijwel alle clubs van Berlijn wordt nog altijd strikt met alleen de langspeler gedraaid. Bij Club RAUM wordt een ode aan de Berlijnse clubcultuur gebracht, met een line-up van strictly vinyl DJ's. Je kent ze uit het Utrechtse nachtleven en hun melange van disco, soul, acid en house, zoals Pablo Discobar Soundsystem. Natuurlijk heeft iedere Kiez (buurt) in Berlijn een zondagse rommel en vintage markt: daardoor blijft de wijk het sociale centrum van de stad. Le Bazarre biedt plek aan Utrechtse verkopers van kwaliteit vintage, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafisch werk, zelfgemaakte- en streekproducten. Voor een drankje of hapje is er de Biergarten! Het geheim van de populaire maar klassieke biergarten is simpel: lange tafels in de buitenlucht en aanschuiven maar. Je haalt bier en snacks bij de bar en sluit aan waar er plek is.

Berliner Garten is te bezoeken op zaterdag 30 november, van 14.00 tot 22.00 uur bij RAUM, aan het Berlijnplein 520, Utrecht. Meer info op: raumutrecht.nl/event/berliner-garten-4/.

Meer berichten