Foto: Gert Jan Kole

Boom van hoop en herinnering

Evert en Grace van Zijtveld hebben afgelopen zondag bij de 'Kerk aan het Lint' een walnootboom geplant, ter herinnering aan hun kinderen Fréderique en Robert-Jan van Zijtveld. Fréderique (19) en Robert-Jan (18) kwamen op 17 juli 2014 om het leven, toen MH17 uit de lucht werd geschoten.

Leidsche Rijn - Voor de boom is een bordje geplaatst, waarop de namen van Fréderique en Robert-Jan staan. 'Boom van hoop' staat erboven geschreven. Bij het planten werd uitgesproken dat in de natuur veel lessen over het leven te vinden zijn. In de winter lijkt een boom dor en doods. Maar in het voorjaar wordt er weer nieuw leven zichtbaar. Evert en Grace van Zijtveld willen kansarme jongeren graag een steuntje in de rug geven, door via het door hen opgerichte fonds ter herinnering aan Fréderique en Robert-Jan projecten te steunen. Gemeenteleden van RijnWaarde dragen via collectes ook bij aan dit fonds. Meer informatie over het Kansfonds ter herinnering aan Frederique en Robert-Jan: www.kansfonds.nl/vanzijtveldfonds/.

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar staat NGK RijnWaarde tijdens de kerkdienst altijd stil bij mensen die zijn overleden. Er is ruimte om verdriet te delen en iedereen die dat wil kon een kaarsje aansteken voor iemand die hij of zij mist.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden