De jongens van What Now?
De jongens van What Now? (Foto: )

Wie zijn de beste muzikale talenten?

De Grote Prijs van Leidsche Rijn

De redactie

Ieder jaar strijden jonge, muzikale talenten van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern om de mooiste bandprijzen in de Grote Prijs van Leidsche Rijn. In drie spannende voorrondes zetten de jongeren hun beste beentje voor om een plek te bemachtigen voor de finale op in Azotod.

Regio - De Grote Prijs is een initiatief van Cultuur19, De Vrijstaat en Azotod om de bandcultuur in de wijk te stimuleren. De jury bestaat uit muziekprofessionals en de prijzen mogen er wezen: o.a. een opname in Studio Moskou, masterclass performance door De Vrijstaat, een masterclass song writing door de Vocal Arts Academy, een adviesgesprek met een programmeur van TivoliVredenburg en meer. Allemaal prijzen waar de muzikanten in de dop, van 12 19 jaar, écht iets aan hebben. Ook het publiek heeft een stem en kan middels zijn polsbandje zijn of haar favoriet een finaleplek gunnen. Een van de deelnemers is What now?, een band die is ontstaan tijdens de muzieklessen van het Amadeus Lyceum en die een prettige mix brengt van rock, jazz en reggae. Mayday deed al eerder mee en gooide afgelopen jaar hoge ogen met hun energieke podiumact en overtuigingskracht. Het publiek kan stemmen via een polsbandje Veel eerdere deelnemers van de GPLR stroomden door naar de grotere Utrechtse podia en festivals en laten daar zien wat ze in huis hebben. Zo traden Magik Trick, Skylake en Between The Jars op tijdens het Bevrijdingsfestival en won VALENTINO. De Utrecht Popprijs 2019. Magic Trick won in 2019 bovendien de Clash of The Titans. 

De eerste voorronde vond plaats op 21 nov in Theater CultuurCampus, gelegen aan Burchtpoort 5, Vleuten. De tweede voorronde werd op 22 nov. gehouden in het Leidsche Rijn College, aan de Maartvlinder 1, Leidsche Rijn. Vrijdag 29 nov is de derde voorronde bij Academie Tien aan de Philip Guldenhof 100, Hoge Weide. Deuren gaan open om 19.30 uur. Entree is 2 euro. Op 20 december vindt om 20.00 uur de finale plaats in Azotod, aan de Meerndijk 126, De Meern. Entree kost €4. Meer info www.cultuur19.nl/klub19 en volg @klub19 op de socials.

De line-up
Tijdens voorronde 1 treden de band Be It, What Now?, Bisbilles en Insert op. Tijdens voorronde 2 spelen de bands Coming Of Age, Mayday, Off The Grid en The 5th Star. Tijdens voorronde 3 strijden de bands Get A Life, 5PM en Second Hour met elkaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden