Zo kun je altijd iets nieuws uitproberen en blijf je nooit met afgedaan speelgoed zitten.
Zo kun je altijd iets nieuws uitproberen en blijf je nooit met afgedaan speelgoed zitten. (Foto: )

Afwissend en educatief speelgoed lenen bij de speelgoedbieb

Bij speelotheek 't Belhameltje kan je een lidmaatschap aangaan waarvoor je een heel jaar speelgoed kan lenen voor kinderen van 0 t/m 8 jaar. Als ouder kun je je kind hierdoor met verschillend speelgoed laten spelen zonder het direct aan te schaffen.

Vleuten - Je kan hierbij denken aan speelgoed zoals Playmobil, maar ook spelletjes en educatief materiaal. De speelotheek heeft ook buitenspeelgoed zoals glijbanen, fietsjes en skelters. Voor ouders is dit handig om te kunnen variëren met speelgoed om uit te testen of een kind iets leuk vind of er al aan toe is. Soms merk je als ouder dat een kind speelgoed leuk vind, maar er snel mee uitgespeeld is. Nu hoef je het alleen maar terug te brengen en iets nieuws te lenen. Verder is er veel educatief materiaal, geschikt voor verschillende leeftijden. Als ze uitgespeeld zijn, kun je weer verder met het volgende speelgoed. Er is dus meer variatie en dit komt de ontwikkeling van kinderen ten goede.

Speelotheek 't Behameltje is iedere zaterdagochtend en maandagavond open. Als iets uitgeleend is, kun je het reserveren. Met een abonnement van €35,- per jaar kunt u 4 stuks speelgoed per 3 weken lenen. Met een strippenkaart van € 15,- kunt u 10 stuks speelgoed lenen. De strippenkaart is een jaar geldig.

Vrijwilligers gezocht
De speelotheek draait op vrijwilligers en zonder deze vrijwilligers is er geen spelotheek. Zij houden het geheel draaiende. Op dit moment is de speelotheek weer op zoek naar vrijwilligers. Je kan een keer in de maand een dienst draaien op moment dat de speelotheek open is en meehelpen speelgoed uit te lenen. De vrijwilligers vormen een gezellig team en organiseren naast het "werk" ook uitjes en borrels. Informatie over Speelotheek 't Belhameltje vind je in Brede school Weide Wereld, Teunisbloemlaan 50, te Vleuten, op de bovenverdieping, in de schakelzaal 1. Wil je meer informatie bel dan met Alinda op het telefoonnummer: 06-41850278. Of bezoek de website: www.belhameltje.nl. Openingstijden zijn van maandag 20.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur (tijdens de vakanties kan het zijn dat het gesloten is).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden