Bent u straks ook digitaalvaardig?
Bent u straks ook digitaalvaardig? (Foto: )

Computercursussen voor beginners en gevorderden

De Redactie

De Digitale Bruisplek organiseert in diverse buurtcentra computercursussen voor beginners en gevorderden. Het project draait om eenvoudige digitale vaardigheden met als uitgangspunt, dat u uw eigen digitale zaken voortaan zelfstandig kan regelen. Door het voor en door bewoners principe, draagt het ook breder bij aan de sociale infrastructuur van de wijk. In de week van 6 januari 2020 starten zij weer met nieuwe computer- en iPad cursussen.

Regio - Bij de beginnerscursus gaat de docent er van uit dat u nog geen kennis heeft van de computer. U leert omgaan met de computeronderdelen, het Internet, de e-mail en u leert uw bestanden netjes te ordenen. Ook leert u werken met een tekstverwerkingsprogramma. Tijdens de gevorderdencursus wordt er eerst aandacht besteed aan wat u heeft geleerd in de beginnerscursus. Daarna richt de cursus zich op het online werken met de programma's die Google gratis aanbiedt zoals My Drive, Documenten enz. De gevorderden plus-cursus gaat, in overleg met de cursisten, in op specifiekere computervaardigheden en de omgang met bijvoorbeeld een fotobewerkingsprogramma of een Excelprogramma. Bij de iPad cursus wordt, zoals de naam al laat vermoeden, ingegaan op het werken met een Ipad. Onderwerpen als het instellen van je internet verbinding, e-mail, foto's, boeken lezen, spelletjes etc. komen aan bod.

In de Schakel, Schoolstraat 11, Vleuten zijn cursussen te volgen voor beginners en gevorderden. Daarnaast worden hier ook een gevorderden plus-cursus en een Ipad cursus gegeven. In de Pijler, Bovenpolder 80, De Meern kan een beginners- en gevorderdencursus worden gevolgd. Bij de Schalm, Oranjelaan 10, De Meern kan men een beginners- en gevorderdencursus en een Ipadcursus doen. Bij Hof 't Spoor, Operettelaan 629, Utrecht (Terwijde) bestaat het aanbod uit een beginners- en gevorderdencursus. En bij De Weide Wereld, Teunisbloemlaan 50, Vleuterweide kan men weer mee doen aan een beginners, gevorderdencursus- en een gevorderden plus-cursus.

De cursussen zijn gepland op maandag- en donderdagmiddag, dinsdag- en woensdagochtend. De ochtendcursussen worden één keer per week van 9.30 uur tot 12.00 uur gegeven. De middagcursussen van 13.00 tot 15.30 uur. De prijs, excl. het lesmateriaal van €15,-, bedraagt slechts €25,- voor 10 lessen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden