De Nieuwe tramremise in Nieuwegein.
De Nieuwe tramremise in Nieuwegein. (Foto: Rick Huisinga)

Hyper-moderne nieuwe tramremise in gebruik genomen

De nieuwe tramremise in Nieuwegein officieel in gebruik genomen. Met een symbolische druk op de knop stelde gedeputeerde Arne Schaddelee samen met wethouders Lot van Hooijdonk (Utrecht), Ellie Eggengoor (Nieuwegein) en Kees Geldof (IJsselstein) de nieuwe tramremise in bedrijf.

Nieuwegein - Vanuit de tramremise wordt het gehele regionale Utrechtse tramsysteem aangestuurd en onderhouden. Met de ingebruikname van de nieuwe tramlijn tussen Utrecht C.S. en Science Park Utrecht maakt het Utrechtse openbaar vervoer een forse schaalsprong. Het aantal reizigers verdubbelt, evenals de vloot die is aangevuld met 27 nieuwe trams. Deze worden vanaf 16 december ingezet op de nieuwe tramlijn in Utrecht. De nieuwe tramremise is ingericht om dit alles te faciliteren.

Een grote stap vooruit
De provincie Utrecht heeft in de nieuwe tramremise alle werkzaamheden aan het Utrechtse tramsysteem onder één dak gebracht: de verkeersleiding voor alle trams en bussen van U-OV, de opkomstruimte voor de trambestuurders, onderhoud en beheer van de trams maar ook de calamiteiten- en storingsdienst. De nieuwe werkplaats heeft met 7 werksporen en een wasstraat tweemaal zoveel onderhoudscapaciteit gekregen. Op het terrein is een vernieuwd rangeerterrein aangelegd met plek voor stalling van alle trams.
Het kantoor heeft voor de diverse gebruikerspartijen circa 70 werkplekken en staat in directe verbinding met de werkplaats. De werkplaats is voorzien van gemoderniseerde tramonderhoudsinstallaties als tramhefsystemen, een draaibank die de wielen van de trams in het juiste profiel slijpt en een wasmachine voor de wielstellen van de trams. Om te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden werken de monteurs vanaf een verhoogd opklapbaar bordes aan de installaties op het dak van de nieuwe trams. De omstandigheden voor onderhoud zijn afgestemd op de lage vloer trams voor de nieuwe tramlijn tussen Utrecht C.S. en Utrecht Science Park. Ook de oude hoge vloer SIG trams die rijden op de lijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein worden in de nieuwe werkplaats onderhouden.

Open dag
De komende maanden wordt de inrichting van het terrein rondom de werkplaats en het kantoor afgerond. In maart 2020 opent de remise de deuren voor een open dag en kunnen bezoekers een blik werpen op het werk van het Utrechtse trambedrijf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden