Wie zet jij in het licht?
Wie zet jij in het licht? (Foto: )

Hang een kerstgedachte in 'Joris Kerstboom'

De Redactie

In 9 Utrechtse bibliotheken komt Joris' Kerstboom te staan, gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen. Hierin nodigt hij mensen uit om een bijzonder persoon in hun leven in het licht te zetten. Bezoekers kunnen in de 9 bibliotheken hetzelfde doen.

Regio - Bij de Joris' Kerstboom is vanaf maandag 9 t/m dinsdag 24 december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. Bedank een reddende engel, zeg sorry of vier een hechte vriendschap. Wie zet jij in het licht? Het ophangen van de foto's en kerstwensen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. Zo wordt Joris' Kerstboom voor veel mensen een echte ontmoetingsplaats in de dagen voor Kerst. Tijdens openingstijden in de Centrale Bibliotheek en de Bibliotheken Hoograven, Kanaleneiland, Leidsche Rijn Centrum, De Meern, Oog in Al, Overvecht, Vleuterweide en Zuilen.

Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag is er van 14.00 tot 17.00 uur steeds iemand aanwezig van de Bibliotheek Vleuterweide, Abrona, DOCK of WIL in je buurt om je op weg te helpen en een luisterend oor te bieden bij chocolademelk en koekjes en mandarijnen. Ook wordt er regelmatig voorgelezen en is er zang en muziek. Op vrijdag 13 december doet de Bibliotheek Vleuterweide mee aan de speciale Shoppingnight. Van 15.00 tot 19.00 uur kun je kerstversieringen maken met de 3D printpen.

Zomaar op Zaterdag
In de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is een speciaal programma op 14 december. Om 14.30 tot 16.00 uur is een speciale editie van het open podium Zomaar op Zaterdag. Daarna zingt een wijkkoor kerstliedjes en gaan om 16.30 uur de lichtjes in de boom aan. Tot 17.00 uur kan iedereen kerstliedjes meezingen, onder het genot van een hapje en een drankje. Circa 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien waar in Nederland een Joris' Kerstboom staat en kunnen bezoekers een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden