Hoe wordt de Thematerweg veiliger voor fietsers?
Hoe wordt de Thematerweg veiliger voor fietsers?

Inloopavond over de Thematerweg

De gemeente heeft onderzocht of de Thematerweg anders kan worden ingericht. Het is nu soms te druk voor fietsers en wandelaars. Ook zijn de oversteeklocaties voor voetgangers en fietsers niet altijd duidelijk.  De gemeente wil de Thematerweg veiliger maken voor wandelaars en fietsers en presenteert 9 december een nieuw plan.

Regio- De Thematerweg is een route van en naar het dorp Haarzuilens en het omliggende recreatiegebied. Langs een deel van de weg wordt de nieuwe buurt Haarzicht gebouwd. Samen met de Fietsersbond en bewoners is er gekeken naar de situatie op de Thematerweg. Uit het onderzoek blijkt dat er bij mooi weer veel voetgangers en fietsers op de Thematerweg zijn. Hierdoor ontstaat op een aantal oversteken en langs het fietspad soms een onveilig gevoel.

Mogelijke aanpassingen Thematerweg
Het eerste voorstel voor mogelijke aanpassingen werd gepresenteerd op 17 juni 2019. De opmerkingen van bewoners die tijdens de presentatie aanwezig waren zijn ook onderzocht en mee genomen in het plan. Maandag 9 december 2019 presenteert de gemeente het tweede nieuwe voorstel tijdens een inloopavond. U bent van 19.30 tot 21.00 uur welkom om binnen te lopen in de Hoeve Wielrevelt, Thematerweg 10. Eer wordt geen centrale presentatie gehouden. Na de inloopavond neemt de gemeente een definitief besluit over de maatregelen.

Haarzicht
Bij de ontwikkeling van de nieuwe buurt Haarzicht worden de volgende maatregelen genomen, zodat de verkeersdruk op de Thematerweg afneemt: de fietsoversteek bij de ingang van de wijk Haarzicht wordt verbeterd. De gemeente legt enkele wandel- en fietsroutes door het gebied tussen Vleuten en Haarzuilens aan. Dit wordt een alternatief voor de route over de Thematerweg, zodat mensen verschillende routes kunnen kiezen.
­­

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden