Welke jongerenband is het beste?
Welke jongerenband is het beste? (Foto: Aviva Bing)

Finalisten Grote Prijs van Leidsche Rijn zijn bekend

De Redactie

De jongeren bandwedstrijd Grote Prijs van Leidsche Rijn is in volle gang. In de afgelopen weken betraden ruim 75 jonge muzikanten van 12 tot 19 jaar het podium van een van de voorrondes. Deze vonden plaats op de locaties Leidsche Rijn College en Amadeus Lyceum op de CultuurCampus. Nieuw dit jaar was Academie Tien. Op 20 december vindt vanaf 20.00 uur in Poppodium Azotod de finale plaats.

Regio - De finalisten zijn Bisbilles, What Now?, Coming of Age, Off The Grid, 5PM en Second Hour. Voor de deelnemers staat er heel wat op het spel. Wie ooit in de backstage heeft rondgelopen weet wat de impact is van het evenement. Of het nu de zenuwen of hoge ambities zijn, de energie is alom voelbaar. Er wordt gestuiterd, gebokt en gegiebeld, maar ook geconcentreerd en ingeleefd. En jongeren vinden elkaar, over leeftijdsgrenzen, smaken en schoolmuren heen, in een gezamenlijk passie. Ook achter de schermen zijn jongeren betrokken in de organisatie, als (back)stagemanager, stemmenteller, bar- of kassamedewerker. Tijdens het juryberaad zal de winnaar van 2018, Soulid Rocks, optreden.

De finale barst los

Op vrijdag 20 december wordt het duidelijk wie de opvolger wordt van de vorige winnaars Soulid Rocks, VALENTINO en Between The Jars. Jury en publiek roepen elk een winnaar uit en deze bands gaan naar huis met prachtige bandprijzen, zoals een opname bij Studio Moskou, een masterclass performance door De Vrijstaat, een optreden in Azotod, een masterclass songwriting van Vocal Arts Academy, bandcoaching door DUMS en nog veel meer. Lees meer over alle individuele bands op https://www.cultuur19.nl/klub19/de-grote-prijs-van-leidsche-rijn/. Wie zijn deze jongeren? En wat voor soort muziek maken ze?

De Grote Prijs van Leidsche Rijn wordt georganiseerd door KLUB19, het samenwerkingsverband voor jongerenprogramma van Cultuur19, De Vrijstaat en Azotod. Entree kost €4,- p.p. Updates zijn te volgen via @KLUB19 en natuurlijk op social media zoals instagram en Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden