Het museum wordt op woensdag 22 januari 's middags geopend in RAUM aan het Berlijnplein 520. Eigen foto
Het museum wordt op woensdag 22 januari 's middags geopend in RAUM aan het Berlijnplein 520. Eigen foto (Foto: )

Opening Museum Lineaire Economie

LEIDSCHE RIJN - In Leidsche Rijn Centrum, aan het Berlijnplein 520 (RAUM), wordt op woensdag 22 januari tussen 13.00 en 17.00 uur, op initiatief van Urban Futures Studio, het Museum Lineaire Economie geopend. Het museum laat zien hoe de lineaire economie opkwam en langzaam werd vervangen door de circulaire beschaving. 

Het laat zeven non-lineaire veranderingen zien die deze historische transitie verbeelden. Van afval en grondstoffen in de twintigste eeuw tot het einde van consumentenbezit in de jaren 2040. Dit museum nodigt bezoekers uit terug te kijken op de wereld die we achter ons laten en om dan nu eindelijk samen de circulaire beschaving te omarmen.

Ontwikkeld door studenten

Het museum van de lineaire economie is ontwikkeld door studenten in de Mixed Classroom Techniques of Futuring, op initiatief van de Urban Futures Studio (Universiteit Utrecht), in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, RAUM en het Utrecht Sustainability Institute. Het museum reist door naar de Nationale Conferentie Circulaire Economie op 3 februari in Den Haag en de Pathways to Sustainability conferentie op 5 maart in Utrecht.

Tot en met 26 januari

Het museum is nog tot en met 26 januari (gratis) toegankelijk voor bezoek in de vergaderruimte van RAUM.
 

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden