Op zondag 26 januari vindt voor de tweede keer de Winterrun plaats in Utrecht. Foto: GABiAAMicha
Op zondag 26 januari vindt voor de tweede keer de Winterrun plaats in Utrecht. Foto: GABiAAMicha

Kom in actie voor Hailey (3 jaar) en ren mee voor KiKa

UTRECHT - Op 2-jarige leeftijd werd bij Hailey neuroblastoom kanker ontdekt. Hailey's oudere zus Kensi (7 jaar) wil graag met haar zusje spelen, maar dat kan nu niet. Kensi rent met Team Hailey de Run for KiKa Winterrun op zondag 26 januari in het Máximapark, om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker.

De impact die de ziekte van Hailey op de familie heeft is groot, maar na een half jaar slaat de chemo gelukkig goed aan, zijn de uitzaaiingen allemaal weg en ook de operatie die ze nodig had is goed verlopen! Er zit nog op één plek een tumor waar ze op dit moment voor wordt behandeld in het Prinses Máxima Centrum, het centrum voor onderzoek en zorg voor kinderoncologie.

Kostbaar

Onderzoek naar kinderkanker is kostbaar. Daarom hopen de ouders van Hailey dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald tijdens de Run for KiKa Winterrun. "Kinderen horen te spelen en niet ziek te zijn", aldus Melanie, de moeder van Hailey. Zij roepen dan ook iedereen op om mee te doen.

Winterrun in het Máximapark

Run for KiKa is een sponsorevenement voor KiKa. Deelnemers halen geld op om zo bij te dragen aan de strijd tegen kinderkanker. Op zondag 26 januari vindt voor de tweede keer de Winterrun plaats in Utrecht. De deelnemers rennen in winterse sferen en gedeeltelijk in het donker 5 km, 10 km of de KidsRun. Iedereen is welkom.

Programma

Het terrein gaat om 14.30 uur open en om 15.30 uur start de Kidsrun. Om 16.00 uur wordt een minuut stilte in acht genomen voor alle kinderen die overleden zijn aan kanker. Hierna volgt de KiKa Kanjer Kroning en de cheque-uitreiking. Om 16.30 en 16.45 uur starten de 10 en de 5 kilometer.

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden