De Vechtsebanen tovert de schaatsbaan om in een Fries landschap en bootst de echte Elfstedentocht zo goed mogelijk na.
De Vechtsebanen tovert de schaatsbaan om in een Fries landschap en bootst de echte Elfstedentocht zo goed mogelijk na. (Foto: )

Schaatsen voor onderzoek naar het kinderhart

UTRECHT - De Vechtsebanen organiseert op zaterdag 1 februari een grote Jeugd Elfstedentocht voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. De Vechtsebanen tovert de schaatsbaan om in een Fries landschap en bootst de echte Elfstedentocht zo goed mogelijk na, inclusief een start in het donker op de Bonkevaart in Leeuwarden, elf stempelposten en een Elfstedenkruisje na afloop.

De schaatstocht staat in het teken van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Met dit evenement wil De Vechtsebanen zo veel mogelijk geld ophalen voor belangrijk onderzoek naar het kinderhart. Door dat onderzoek kunnen kinderen met een aangeboren hartafwijking in de toekomst beter en sneller geholpen worden. Meedoen kost 7 euro. Dat bedrag gaat volledig naar het WKZ.

Kinderen kunnen kiezen of ze om 10.00, 13.00 of 16.00 uur willen starten. Aanmelden kan op vechtsebanen.nl/elfstedentocht.

Eigen actiepagina

Ook kunnen kinderen op actievoorwkz.nl/elfstedentoct hun eigen actiepagina aanmaken en zich laten sponsoren om zo nog meer geld op te halen. Daarmee maken ze kans op prijzen, zoals een 'meet & greet met de Zapplive-presentatoren Klaas en Saskia.

Startschot

Burgemeester Jan van Zanen geeft het startschot en onder meer Martijn Fischer en Manou Jue Cardoso zorgen voor muzikaal vermaak.

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden