Nieuwsbrief wijkbureau Vleuten-De Meern: coronavirus

VLEUTEN - DE MEERN - De gemeente Utrecht staat in nauw contact met de GGD Regio Utrecht en volgt de richtlijnen en informatie van het RIVM en de GGD Regio Utrecht. Hier leest u de laatste updates van de gemeente Utrecht.

VLEUTEN - DE MEERN - De gemeente Utrecht staat in nauw contact met de GGD Regio Utrecht en volgt de richtlijnen en informatie van het RIVM en de GGD Regio Utrecht. Hier leest u de laatste updates van de gemeente Utrecht.

Het wijkbureau is voorlopig gesloten. U kunt ons wel telefonisch (14 030) en per e-mail (vleutendemeern@utrecht.nl) bereiken. Het wijkspreekuur gaat tot en met 6 april niet door. Let op: de dienstverlening van het Wijkservicecentrum, Burgerzaken en Saltro, blijft wel beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Heeft u een afspraak bij het Wijkservicecentrum? Wij vragen u niet te komen als u klachten heeft als verkoudheid, hoesten, al niet in combinatie met koorts. Annuleer dan zelf uw afspraak of neem bij spoed contact op met het telefoonnummer 14 030.

Activiteiten gaan niet door
Van de onderstaande activiteiten hebben wij annuleringen doorgekregen. Deze lijst is niet uitputtend, maar geeft een overzicht van de activiteiten die in ieder geval niet doorgaan:
* Landelijke Opschoondag 21 maart
* Voorjaarsweekend Tuinplezier Botanische Tuinen 21 en 22 maart
* Stadsgesprekken actieplan antidiscriminatie 25 maart en 1 april
* Utrecht Marathon 19 april

Wilt u meer weten over het coronavirus en maatregelen?

Gemeente Utrecht

De laatste informatie over de stad Utrecht kunt u lezen op www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/coronavirus. De gemeente is bereikbaar via telefoonnummer 14030 (maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur, donderdag tot 20.00 uur).


RIVM

Voor het laatste nieuws over het coronavirus en het aantal besmettingen in Utrecht en in Nederland kijkt u op de website van het RIVM. Dit is het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.


Bekijk ook de actuele lijst met vragen en antwoorden op de website van het RIVM. Deze lijst wordt dagelijks aangevuld. Hier leest u bijvoorbeeld hoe te handelen bij gezondheidsklachten en wat u kunt doen om de kans op verspreiding zo klein mogelijk te maken.

GGD regio Utrecht
Algemene informatie en de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht kunt u vinden op de website van de GGD regio Utrecht. Als u daarna nog vragen hebt, dan kunt u bellen met telefoonnummer 030-6305400 (dagelijks van 8.30 – 17.00 uur).

Overige vragen
Op de website van de Rijksoverheid staan onder andere meestgestelde vragen voor scholen, bedrijven en reizigers. Hebt u daarna nog vragen? Bel dan met het landelijk informatienummer: 0800 - 13 51 (dagelijks van 8.00 – 20.00 uur).

Wat kunt u zelf doen?
Een paar belangrijke tips:
* was uw handen een paar keer per dag met zeep, was ook goed tussen uw vingers
* gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen en hoesten
* nies en hoest in uw elleboog
* geen handen meer schudden

­­

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden