‘Pandora’ won de gouden medaille in de hoofdcategorie Blond Bier. Eigen foto
‘Pandora’ won de gouden medaille in de hoofdcategorie Blond Bier. Eigen foto

Maximus wint Goud op Dutch Beer Challenge

ROTTERDAM/LEIDSCHE RIJN - Maximus Brouwerij uit Utrecht heeft vandaag bij de jaarlijkse Dutch Beer Challenge in Rotterdam met haar ‘Pandora’ de gouden medaille gewonnen in de hoofdcategorie Blond Bier. Pandora, een fris en fruitig blond met uitnodigende bitter, is het bekendste bier van Maximus en won vorig jaar zilver. 

Met haar Fat Cherry Barrel Aged, een speciaal kriekbier van hoge en wilde gisting, wist Maximus dit jaar zilver te winnen in de categorie fruitbieren. 

Prijsuitreiking via livestream

De Dutch Beer Challenge is één van de belangrijkste bierevenementen in Nederland. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking donderdag plaats via een livestream. De proeverij was op 11 maart in Rotterdam. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Op de proeverij hebben 43 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten de ingezonden Nederlandse bieren blind geproefd in verschillende biercategorieën.

Eigen identiteit

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Leidsche Rijn, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en samenbrengen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.

Rob Zantinge
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden