Blijf met Pasen zoveel mogelijk thuis

UTRECHT - De 26 burgemeesters van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) roepen alle inwoners op om vol te houden en ook het paasweekend zoveel mogelijk thuis te blijven. Op vrijdag 10 april waren zij eenmalig kort bij elkaar in het provinciehuis om ervaringen uit te wisselen en onder andere te spreken over de effecten van de coronamaatregelen voor hun eigen gemeenten en de handhaving daarvan. Ook keken zij vooruit naar het paasweekend. Drukke plekken in de regio, zoals natuurgebieden, parken, populaire motoren fietsroutes en winkelgebieden worden dit paasweekend extra in de gaten gehouden door gemeentelijke handhavers en politie. En mocht de drukte toenemen, dan kan een locatie of gebied alsnog afgesloten worden voor publiek.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Jan van Zanen doet een dringend beroep op alle inwoners: “Een frisse neus halen kan, maar ga niet naar plekken waar normaal gesproken veel mensen komen. Ga niet in een groep op pad en houd afstand van anderen.” 

Fikse boete

Hij waarschuwt ook dat wie zich niet aan de regels houdt, een fikse boete riskeert. Toiletten en douches gesloten Alle toilet-, was- en douchegelegenheden op of bij vakantie- en recreatieparken, jachthavens, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes in de provincie Utrecht blijven dicht tot en met 28 april. Ook in parken, natuurgebieden en op stranden zijn die voorzieningen gesloten. De maatregel is vooral bedoeld om te voorkomen dat mensen gaan reizen en daarmee het virus verder verspreiden. En het risico is te groot dat het niet lukt om op deze plekken anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Varen In de provincie Utrecht worden alle bruggen en sluizen tot nader bericht bediend op basis van het winterregime. De maatregelen hebben met name gevolgen voor de bediening op zon- en feestdagen en in de avond. 

Aangescherpte richtlijnen

Met het mooie weer is de verleiding groot om het water op te gaan, maar ook daar gelden de aangescherpte richtlijnen: houd altijd anderhalve meter afstand van elkaar ook bij sluizen en aanlegplaatsen. In een boot of kano zijn maximaal twee personen toegestaan, behalve als het om personen uit hetzelfde gezin gaat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden