Het gehele complex is rijksmonument. Foto: Johan Maaswinkel
Het gehele complex is rijksmonument. Foto: Johan Maaswinkel (Foto: )

Restauratie pastorietuin en kerkplein

VLEUTEN - Begin april zijn de werkzaamheden begonnen van de restauratie van de pastorietuin en het kerkplein van de de Rooms-katholieke St. Willibrorduskerk in Vleuten.

De pastorietuin heeft in de afgelopen jaren door diverse functionele aanpassingen ingeleverd op kwaliteit. In het door Landschapsarchitecten en door het parochiebestuur goedgekeurde herinrichtingsplan zijn verbeteringen opgenomen voor het plein van de kerk en de pastorietuin en een nieuwe ontsluiting van het kerkhof. 

Rijksmonument

Het gehele complex, bestaande uit de Willibrordkerk, de pastorie, de tuin en de bijbehorende hekwerken is rijksmonument. Het plein en de tuin maken deel uit van het monumentale complex van de Rooms-katholieke St Willibrorduskerk, gebouwd in 1884 door architect Nicolaas Molenaar en vergroot door diens zoon in 1935. 

Nieuwe route

Het parochiebestuur wil een zoveel als mogelijk in oude luister herstelde processietuin, een nieuwe route van de kerk naar het Kerkhof en het voorplein van de kerk in stijl met de omgeving en ingericht als ontmoetingsplein. 

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Van Zuijlen en worden waarschijnlijk rond Hemelvaartsdag afgerond.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden