Voorlopig zullen Nout Ketelaar (foto) en de buurtsportcoaches hun alternatieve ‘Streetsports’ blijven aanbieden in de nieuwe vorm. Eigen foto
Voorlopig zullen Nout Ketelaar (foto) en de buurtsportcoaches hun alternatieve ‘Streetsports’ blijven aanbieden in de nieuwe vorm. Eigen foto (Foto: )

'Coronadans' op een zomers deuntje

LEIDSCHE RIJN - Streetsports medewerkers in Terwijde zetten zich in voor senioren in plaats van kinderen. Elke week kunnen de bewoners van woonservicecomplex ‘De Componist’ genieten van zomerse deuntjes en meedansen met de Coronadans.

Tijdens een videogesprek trokken medewerkers van Streetsports Terwijde de conclusie dat zij zich, ondanks de coronacrisis, graag willen blijven inzetten in de wijk. Normaal gesproken begeleiden de buurtsportcoaches Macy Mulder en Casper de Bruijn (Sport Utrecht) en Nout Ketelaar (DOCK Utrecht) elke vrijdag Streetsports met kinderen. Door de coronamaatregelen kunnen zij deze activiteit niet doorzetten. De tijd die ze nu niet gebruiken om te sporten met kinderen, besteden ze aan het sporten op locatie met oudere buurtbewoners.

Nauwe banden

Bij woonservicecomplex De Componist benaderde sociaal makelaar Nout Ketelaar Axxion Continu. Zij hebben nauwe banden met De Componist. Het voorstel werd door hen en bij andere partners die bij het complex betrokken zijn positief ontvangen. Samen met de buurtsportcoaches werd het plan verder uitgewerkt. Bij de eerste bijeenkomst deden ruim veertig ouderen vanaf hun eigen galerij met volle overgave mee aan de ‘Coronadans’. Op een zomers deuntje gingen de voetjes van de vloer en werd een kwartier lang heerlijk geswingd. Prachtig om te zien hoe deze bewoners samen actief bezig waren en zich tegelijkertijd verbonden voelden met ieder die ook meedeed.

Elke week

Voorlopig zullen Nout en de buurtsportcoaches hun alternatieve ‘Streetsports’ blijven aanbieden in de nieuwe vorm; De componist beweegt. Elke week staan zij op vrijdagmiddag van 13.00  tot 13.15 uur in de binnentuin te dansen om de bewoners van de componist in beweging te krijgen.

Ook de Coronadans leren? Kijk dan het filmpje hier: https://youtu.be/Tl9YVT8wdaM

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden