Dekoor in quarantaine zingt 'Fix You'

UTRECHT - Dekoor Close Harmony is een Utrechts studentenkoo, bekend van onder meer optredens met Damien Rice, DI-RECT en The Rolling Stones, dat door het coronavirus en de thuisisolatie even niet meer samen kan zingen. De wekelijkse repetities en concerten zijn afgelast. De leden missen elkaar én de muziek en hebben daarom een oplossing gevonden: samen zingen in quarantaine met behulp van digitale media.

Fysiek samen zijn gaat niet meer, maar verbinding zoeken wel. Met 'Fix You' van Coldplay kunnen ze elkaar, maar ook anderen, weer even vinden. Individuele stemmen, opgenomen in de woonkamer, keuken of achtertuin, met een professionele microfoon of gewoon een mobieltje, versmolten in een nieuw project. 

Soundscape

Deze keer hebben ze ook versterking gevraagd van zangers over de hele wereld; stemmen uit verschillende landen, van Denemarken tot Turkije, vormen een soundscape die de opmaat vormt voor de Utrechtse versie van de Coldplay-klassieker 'Fix You'. 

Hart onder de riem

Muziek helpt om elkaar even te raken en een hart onder de riem te steken in deze onzekere tijden. Met een video wil het koor zoveel mogelijk mensen bereiken om te zeggen: 'Hou vol, het komt goed. We will try to fix.' 

you.https://www.facebook.com/DekoorCloseHarmony/videos/568935314024555

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden