Peter den Oudsten. (Foto: Privé)
Peter den Oudsten. (Foto: Privé) (Foto: )

Peter den Oudsten waarnemend burgemeester van Utrecht

Per 1 juli aanstaande wordt Peter den Oudsten (68, PvdA) door de commissaris van de Koning, Hans Oosters, benoemd tot waarnemend burgemeester van Utrecht.

REGIO - De burgemeestersvacature is ontstaan vanwege het aanstaande vertrek van de huidige burgemeester Jan van Zanen naar Den Haag. De benoeming van de waarnemend burgemeester is tot stand gekomen na goed overleg met de fractievoorzitters uit de Utrechtse gemeenteraad. Peter den Oudsten was tot oktober 2019 burgemeester van Groningen. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring.

Na een loopbaan in het bedrijfsleven was hij van 1997 tot 2001 wethouder in Leeuwarden. Daarna was hij van 2001 tot 2005 burgemeester van Meppel en van 2005 tot 2015 burgemeester van Enschede. Zowel in Groningen als in Enschede was den Oudsten voorzitter van de Veiligheidsregio. De waarnemend burgemeester zal aanblijven tot aan de benoeming van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. De gemeenteraad van Utrecht zal op 16 juli de profielschets voor een nieuwe burgemeester vaststellen. De procedure voor een benoeming van een burgemeester duurt doorgaans zes maanden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden