Twee cliënten van Reinaerde Hoge Weide. (Foto: Roberto Cancian)
Twee cliënten van Reinaerde Hoge Weide. (Foto: Roberto Cancian) (Foto: )

Deuren Reinaerde De Hoge Weide open

Donderdag 18 juni opende De Hoge Weide weer haar deuren. Tot en met 30 juni mogen er 30 gasten tegelijk in het restaurant. Daarna zullen zeer waarschijnlijk meer gasten in het restaurant terecht kunnen voor een heerlijke lunch, diner of vergadering. “Op het terras en in de tuin is het aantal gasten onbeperkt wat met het mooie weer afgelopen week ook prettig was”, geeft medewerkster Nadine aan.

Door Roberto Cancian

REGIO - De 28-jarige Nadine den Hartog is blij dat ze weer in haar werkritme zit, vertelt zij. “De cliënten, die bij Reinaerde Hoge Weide zowel in de bediening als in de keuken werkzaam zijn, gaan goed om met de 1,5 meter afstand. Wel zijn de werktijden zo aangepast dat ze minder lang achter elkaar werken zodat ze even de tijd hebben om weer te wennen.”

Reinaerde Hoge Weide bestaat zestien jaar, ruim vier en een half jaar is Nadine er werkzaam. “Bij ons zijn in totaal 32 jongens en meiden werkzaam die dagbesteding nodig hebben en extra zorg daarbij krijgen. Mensen die in de samenleving een extra handje nodig hebben”, vult ze aan. Net als haar collega Ragna heeft Nadine een achtergrond in de zorg. “Wij hebben de opleiding Begeleider C gedaan maar ik heb ook altijd in de horeca gewerkt. Mijn ouders werken beiden weer in de zorg, dat is me dus met de paplepel ingegoten.”

Dat is ook goed te merken, want de samenhang en verbinding met de jongeren is voelbaar. “Dat mag met een schoteltje”, zegt Nadine tegen één van de jongeren wanneer die iets op tafel zet. In de tuin neemt een groep plaats voor overleg. De bediening verloopt vlekkeloos.

“Momenteel, door de coronacrisis, zijn er overdag tien jongeren en in de avond acht jongeren hier aan het werk. Dit is hun leven dus het was best wel even wennen dat het veranderde.” Dat geeft een 20-jarige medewerkster ook aan. “Ik ben veel bij de paarden geweest toen ik hier niet kon werken, daar krijg ik vertrouwen van. Ook hebben we vlogs gemaakt waarin we onder andere tiramisu hebben gemaakt”, vervolgt ze.

Nadine glundert. “Wij doen veel dingen tegelijk: horeca, dagbesteding, schoonmaken en de gasten zijn er natuurlijk ook. Wij werken met een speciale doelgroep maar dat is zo leuk en geeft zoveel voldoening. Onze pedagogische relatie is sterk. De jongeren doen alles zelf, heel mooi hoe ze op die manier in hun kracht worden gezet.” Dan laten de jongeren enthousiast de nieuwe kaart zien.

“Gasten kunnen bij ons een driegangenmenu krijgen voor 21,50 euro met heel lekkere gerechten.” Wanneer de gerechten even later langskomen, dan loopt het water inderdaad in de mond. “Het is fijn dat we weer open zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden