Op de locaties wordt gewerkt met levensechte activiteiten en materialen. (Foto: Privé)
Op de locaties wordt gewerkt met levensechte activiteiten en materialen. (Foto: Privé) (Foto: )

Kinderopvang behaalt kwaliteitsmerk Groen Cement

Locaties HotoldeBotel, het Zandkasteel en de Tovertuin van KOKO Kinderopvang hebben het groene kwaliteitsmerk Groen Cement voor de kinderopvang behaald. Stichting Groen Cement presenteert het Groene Kwaliteitsmerk voor de kinderopvangorganisatie die aantoonbaar kunnen maken dat zij natuur, duurzaamheid, milieu en buitenspelen hoog in het vaandel hebben staan. Vanuit KOKO Kinderopvang zijn zij dan ook erg trots op dit behaalde resultaat.

VLEUTEN - Deze locaties mogen zich vanaf nu dan ook groene kinderopvang noemen. Bij groene kinderopvang is er ruimte voor natuurbeleving, we leren kinderen te genieten van het buiten zijn.

Door kinderen de ruimte te geven om te experimenteren en te onderzoeken ontwikkelen kinderen hun eigen identiteit en ontdekken zij steeds weer nieuwe aspecten die de wereld te bieden heeft. Op de locaties wordt dan ook gewerkt met levensechte activiteiten en materialen. De tuin is zo ingericht dat elk kind dagelijks weer opnieuw word uitgenodigd om op ontdekkingsreis te gaan. Er is ruimte voor oneffen ondergronden zoals gras, zand, houtsnippers en stapstenen.

De verschillende ondergronden en materialen stimuleren tot beweging, prikkelen de fantasie van het kind en nodigen uit tot samenspel. Ook heuveltjes of andere klimmogelijkheden mogen natuurlijk niet ontbreken. Wat ook belangrijk is, is een verstopplekje. Dit wordt vaak vergeten. Kinderen hebben de behoefte om onbespied te kunnen spelen. Dit komt ten goede aan bijvoorbeeld fantasiespel. Een wilgentenenhut of gewoon wat struiken zijn dan ook enorm leuk voor de kinderen.

Lijkt het u leuk om één van onze kinderopvanglocaties te komen bezoeken? Neem dan contact op met de afdeling Klantcontact & Advies op het telefoonnummer 030- 6771552 of neem rechtstreeks contact op met één van de locaties van KOKO Kinderopvang.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden