Nieuwe kinder doe-expo: Nurdius Maximus


De tentoonstelling is geïnspireerd op de populaire kinderboekenreeks ‘Het dagboek van Nurdius Maximus’. (Foto: Privé)
De tentoonstelling is geïnspireerd op de populaire kinderboekenreeks ‘Het dagboek van Nurdius Maximus’. (Foto: Privé) (Foto: )

Nieuwe kinder doe-expo: Nurdius Maximus

LEIDSCHE RIJN - Op zaterdag 18 juli opent Museum Hoge Woerd een nieuwe, tijdelijke expositie binnen de muren van het Romeinse fort Castellum Hoge Woerd. 

De tentoonstelling is geïnspireerd op de populaire kinderboekenreeks ‘Het dagboek van Nurdius Maximus’ van de Britse auteur Tim Collins. In deze doe-expo kunnen kinderen aan de hand van allerlei opdrachten zelf in de huid van de Romeinse Nurdius Maximus kruipen. De expositie is van zaterdag 18 juli t/m zondag 27 september te bezichtigen.

Hoofdpersoon Nurdius Maximus is een onhandige slungel die ervan overtuigd is dat hij ooit een Romeinse held zal worden. De verwoede pogingen van Nurdius om een held te worden, leiden tot de meest hilarische avonturen, waarover hij in zijn dagboek schrijft. Deze verhalen vertellen over de Romeinse Tijd: van hoe het is om aan de zijde van Julius Caesar te werken tot opmerkelijke feiten over de manier waarop de Romeinen destijds leefden.Een van de verhalen speelt zich af bij een legerplaats aan de grensrivier in de lage landen, dat sterke overeenkomsten vertoont met het Romeinse Castellum Hoge Woerd. De gelijkenissen tussen de fictieve legerplaats en het archeologische fort in Leidsche Rijn maken Castellum Hoge Woerd de uitgelezen plek om de Romeinse geschiedenis tot leven te brengen.

De toegang tot het museum is gratis, op reserveringsbasis. Bezoekers kunnen voor €1,- een doe-boekje aanschaffen waarmee alles uit het bezoek gehaald kan worden. Het museum is momenteel, in verband met de maatregelen rondom COVID-19, enkel van vrijdag t/m zondag geopend. Voor meer informatie, de actuele openingstijden en het reserveren van tickets: www.museumhogewoerd.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden