Foto: Peter Le Nobel

Foodspot

  Column

Het einde van een jaar betekent voor vriendin en mij traditioneel sushi eten. Het werd afgelopen zaterdag bij Takumi. Niet omdat het daar zo gezellig is, maar wel omdat je er onbeperkt, geweldige sushi kunt eten. Het is jammer dat je ervoor naar de Foodspot moet, want daar zou ik liever helemaal niet komen. Wat een ongezellige en onbereikbare plek!


Want hoe kom je met de fiets bij de Foodspot? Er zijn maar weinig mogelijkheden en het was donker, dus het liefst niet over donkere en stille wegen. Vanuit mijn tijdelijke stek in Vleuterweide zou de kortste weg via het Lint zijn. Over donker en stil gesproken. Daar zijn ze tenslotte de lantaarnpalen vergeten. Bovendien kun je het water niet over bij de Foodspot, dus is een extra slinger langs de uitgestorven Haarrijnse plas nodig. Geen optie! Er zijn twee alternatieven, omfietsen via Terwijde of over de dam door de plas heen. Ik kies voor de laatste optie. Het is koud en het waait hard, dus om langer dan nodig op de fiets te zitten spreekt me niet echt aan.

Er staan lantaarnpalen, maar het is er net zo stil als op het lint en de wind maakt het niet makkelijk. Na de tegenwind getrotseerd te hebben ontwijk ik de auto's op het veel te drukke en volle parkeerterrein van de Foodspot. Een veilige fietsroute zijn ze vergeten, net als voldoende parkeerplaatsen. Hoe verzint iemand zoiets?

Dat geldt ook voor de locatie. De ongezellig ogende toren staat tussen de bedrijven en de snelweg in. Met meerdere restaurants zou het een plek vol gezelligheid en sfeer moeten zijn. Dat zijn ze ook nog vergeten helaas. Twee uur bij Takumi met uitzicht op het bedrijventerrein is echt genoeg. Misschien is het uitzicht bij het Turkse restaurant beter, dat was de enige plek waar het druk was. Gelukkig was de sushi weer heerlijk en konden we na twee uur teveel eten wel een fietstocht gebruiken. Op naar KeyWest voor koffie!

Meer berichten