Logo brugutrecht.nl


Het HortusEnsemble verzorgt op 26 augustus het slotconcert van het Hortus Festival. Foto: PR/Anne Meyer
Het HortusEnsemble verzorgt op 26 augustus het slotconcert van het Hortus Festival. Foto: PR/Anne Meyer (Foto: anne meyer )

Ensemble sluit festival af met verborgen pareltjes

  Cultuur

Het HortusEnsemble verzorgt zaterdag 26 augustus in De Oude Hortus in Utrecht traditiegetrouw het slotconcert van het Hortus Festival. Dit jaar brengt het ensemble een aantal romantische hoogtepunten uit de geschiedenis van het festival, waaronder relatief onbekende werken van D'Indy en Lekeu.

Regio - Pianist en festivalleider Maarten van Veen 'ontdekte' deze verborgen parels in zijn nimmer aflatende zoektocht naar verborgen schatten.

Het HortusEnsemble speelt op authentieke instrumenten, waarmee ze het origineel van de composities zo dicht mogelijk benaderen. Het HortusEnsemble, vanaf het eerste uur het 'huisensemble' van het festival, legt zich toe op de authentieke uitvoering van kamermuziek uit de periode 1850-1950.

Het specifieke coloriet van de authentieke instrumenten (zoals de Érard-vleugel) waarop het ensemble speelt, vormt de basis voor de interpretatie van de muziek. Het ensemble bestaat uit Eva Stegeman en Josje ter Haar met viool, Örzse Adam met altviool, Job ter Haar met cello en Maarten van Veen op de Érard piano. Het concert op zaterdag 26 augustus begint om 20.00 uur in De Oude Hortus (in het Universiteitsmuseum) aan de Lange Nieuwstraat 106 in Utrecht.

Meer informatie en tickets via de website: www.hortusfestival.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox