Marjan van Huijstee is programmeur bij Podium Hoge Woerd. Foto: Aafke Holwerda.
Marjan van Huijstee is programmeur bij Podium Hoge Woerd. Foto: Aafke Holwerda. (Foto: Aafke Holwerda)

Op naar het nieuwe theaterseizoen

  Cultuur

Op zaterdag 19 mei start de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen 2018-2019 van Podium Hoge Woerd. In de maanden naar deze dag toe heeft programmeur Marjan van Huijstee een drukke agenda, waarbij zij zoveel mogelijk voorstellingen bezoekt om uiteindelijk een compleet theaterprogramma samen te stellen.

De Meern - Hoe ga je te werk met het boeken van de nieuwe voorstellingen? "Natuurlijk ga ik naar veel voorstellingen kijken, ik overleg met collega's, lees recensies, luister naar een aantal radioprogramma's, lees kranten en vakbladen. Ik programmeer op vakkennis, maar dat in combinatie met mijn (voor)gevoel en intuïtie. Gedurende het hele jaar ben ik daar mee bezig. Bij het zoeken naar voorstellingen heb ik altijd het publiek in mijn hoofd. Ik programmeer namelijk niet voor mezelf, maar voor iedereen die hier in de wijk woont!"

Naar welke voorstellingen kijk je uit? "Ik kijk uit naar het hele programma, omdat ik alle voorstellingen heel zorgvuldig heb uitgekozen. Zie het programma als een collectie die ik als een soort curator samenstel. Maar om toch een tipje van de sluier op te lichten: we hebben prachtige dansvoorstellingen, van een krachtig dansduet van Nicole Beutler tot een balletvoorstelling van De Dutch Don't Dance Division. Maar ook cabaret, van jong talent als Patrick Laureij tot grote namen als Guido Weijers en Dolf Jansen. Muziekliefhebbers zijn onder andere welkom bij Mathilde Santing en Lavinia Meijer en theaterliefhebbers mogen Lebensraum van Jakop Ahlbom en JA van Nasrdin Dachar niet missen. Tot slot staan er veel avontuurlijke jeugdvoorstellingen op het programma, zoals van Meneer Monster en BonteHond."

Krijgen makers uit de buurt een plek in de programmering? Jazeker, ik vind dat heel belangrijk. Utrecht herbergt een flink aantal bijzondere theatermakers die een plek verdienen. En ook hier in de wijk zijn er verschillende. Komend seizoen kunnen bezoekers bijvoorbeeld genieten van Muziek in de Meern, Het Filiaal theatermakers, Het Nieuw Utrechts Toneel, Theatergroep Aluin en De Vrijstaat." Tot Castellum!

Het nieuwe theaterseizoen 2018-2019 is vanaf maandag 14 mei online te bekijken. Zaterdag 19 mei om 10.00 uur gaat de kaartverkoop van start. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.podiumhogewoerd.nl of aan de balie in Castellum Hoge Woerd, die op zaterdag 19 mei speciaal geopend is van 10.00 tot 15.00 uur. Bezoekers zijn welkom voor persoonlijk theateradvies, onder het genot van een kopje koffie of thee met roze koeken.

Meer berichten