A Lazy Sunday Afternoon Foto Aafke Holwerda
A Lazy Sunday Afternoon Foto Aafke Holwerda (Foto: )

Op je kleedje genieten van muziek

  Cultuur

Castellumverhalen

Leuke optredens Podium Hoge Woerd

Tijdens de zomermaanden vinden er gratis zomerse concerten en voorstellingen plaats op het buitenpodium van Podium Hoge Woerd. Op zondag 3 juni wordt er gestart met A Lazy Sunday Afternoon van ZIMIHC, waarbij bezoekers in het gras kunnen genieten van live muziek.

Leidsche Rijn - ZIMIHC organiseert sinds 1998 A Lazy Sunday Afternoon in Utrecht, waarbij bezoekers op zondagen in de zomer kunnen genieten van live muziek in verschillende parken verspreid over de stad. Op zondag 3 juni vindt de eerste Lazy Sunday Afternoon plaats bij het openluchttheater van Podium Hoge Woerd.

Big Salsa

Tijdens de editie op 3 juni opent Big Salsa Band de middag met swingende nummers. Big Salsa Band is een 24-koppige band, die bestaat uit een combinatie van zeer gemotiveerde professionals én amateurmuzikanten. Zij spelen van Salsa tot Merengue en van Latin tot de Surinaamse Kaseko. Vervolgens volgt Biscuits Utrecht. Deze band uit hartje Utrecht maakt aanstekelijke popliedjes. Zoals ze zelf omschrijven: "De nummers zijn net als koekjes: vaak luchtig, soms breekbaar, maar ook luidruchtig!".

Richard Seba, winnaar van de ADS Singer Songwriter Contestsinger 2017, speelt erna. Eind 2016 lanceerde hij zijn laatste EP, getiteld Fold You A Plane, waarna hij flink wat podia aandeed. Richard Seba wordt sindsdien ook wel de moderne Neil Diamond genoemd, vanwege zijn warme stem en fijne gitaartokkels. De dag wordt afgesloten met het Leidsche Rijn Koor.

In het kader van 20 jaar Leidsche Rijn: Nieuwe Buren wordt met de programmering van het koor de perfecte verbinding gemaakt tussen de stad en Leidsche Rijn.

Lazy Sunday

A Lazy Sunday Afternoon start vanaf 14.00 uur en is gratis te bezoeken. Bezoekers kunnen hun eigen picknick kleedje meenemen, en liggend in het gras of zittend op het terras, genieten van de diverse optredens in Castellum Hoge Woerd.

Meer berichten