Foto:

Gedroogde garnalen in de hoofdrol

  Cultuur

Castellumverhalen

Voorstelling Garnalen Verhalen

Op donderdag 15 november speelt Hotel Modern de bijzondere voorstelling Garnalen Verhalen in Podium Hoge Woerd. Bijzonder, want het stuk wordt niet gespeeld door acteurs, maar door gedroogde garnalen. Hun belevenissen worden live gefilmd en geprojecteerd op een groot filmdoek.

De Meern - Liefde, geboorte, sporten, werken, spelen, sterven: de garnalen in Garnalen Verhalen maken het allemaal mee. Kleine dagelijkse bezigheden worden afgewisseld met grote thema's als oorlog en de bio-industrie.

Een garnaal die zijn geliefde ten huwelijk vraagt. Een garnaal die zijn tegenstander knock-out slaat in de ring. Een garnaal met een writer's block. Een houseparty met stuiterende garnalen. Een garnaal op de operatietafel. Het is absurd en herkenbaar tegelijkertijd.

Pauline Kalker van Hotel Modern: "Met de voorstelling Garnalen Verhalen portretteren we de mens met al z'n goede kanten en tekortkomingen. We bekijken de mens als vreemde diersoort met bijzondere eigenschappen." Waarom koos de groep nu juist voor garnalen? "Garnalen zijn heel fotogeniek. Ze hebben expressieve ogen en een schattig kuifje. Ze hebben iets heel nieuwsgierigs. Als mens en als poppetje doen ze het heel goed." Ze zijn gedroogd in de magnetron, vertelt ze. En ze zijn gehard en gelakt.

In deze komedie over de fascinerende plaag die zichzelf Mensheid noemt, bedrijven de garnalen de liefde, kamperen ze in de stromende regen in een tent, spelen ze een potje biljart en kijken ze naar een uitzending van Tussen Kunst & Kitsch. Van het eerste spijkerschrift tot de landing op de maan, de garnalen maken het allemaal mee. Het ingenieuze decor bestaat uit tientallen miniatuur filmsetjes op grote tafels en een filmdoek. Spelers Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker bespelen de garnalen als ware poppenspelers en ze gaan met kleine camera's langs de scènes.

Op het scherm volgt het publiek live de gebeurtenissen op de verschillende locaties, begeleid door de levensechte geluiden van 'Gerauschmacher' Arthur Sauer. Na afloop van de voorstelling mag het publiek alles van dichtbij bekijken en zich nog meer verbazen over de ingenieuze manier waarop het gemaakt is.

De voorstelling Garnalen Verhalen van Hotel Modern en Arthur Sauer is op donderdag 15 november om 20.00 uur te zien in Podium Hoge Woerd. Kijk voor meer informatie en toegangskaartjes op www.podiumhogewoerd.nl.

De voorstelling Garnalen Verhalen portretteert de mens met al z'n goede kanten en tekortkomingen

Meer berichten