Foto: Castellum

Twee uur lang een extravagante nachtclub

  Cultuur

Castellumverhalen

Uitverkochte nachtclubs. Dansvloeren vol uitbundig publiek. De rave-cultuur, ontstaan in de jaren '80 en met de RoxY als creatief middelpunt, vormt de grote bron van inspiratie voor Mechanical Ecstasy. Deze dance party turned dansvoorstelling komt voort uit het creatieve brein van prijswinnend regisseur Guy Weizman. Podium Hoge Woerd mag Mechanical Ecstasy verwachten op donderdag 13 december. Lovende recensies en enthousiaste publieksreacties voorspellen veel goeds.

De Meern - "We leven in een preutse wereld waarin iedereen binnen de lijntjes kleurt en waar risico nemen in uiterlijk of gedrag bijna niet meer wordt toegestaan. Met onze dansvoorstelling willen we het publiek eraan herinneren dat we vrij mogen zijn. Het vrije gevoel van de jaren tachtig willen we terughalen. Daarom maken we een ervaring die qua intensiteit veel op een rave lijkt: een energieke vlucht uit het alledaagse en een intense beleving van het nu", aldus regisseur Guy Weizman.

Dansvloer

Rave is een Engelse term voor een type feest dat zijn oorsprong inderdaad vindt in de jaren '80 van de vorige eeuw. Op raves wordt voornamelijk dancemuziek gedraaid. Verwacht tijdens deze voorstelling dan ook zeker geen zitplekken maar een grote, wervelende dansvloer. Uit het geluidssysteem klinkt opzwepende dancemuziek, die speciaal voor deze voorstelling is gecomponeerd door topproducers Thijs de Vlieger (NOISIA) en Jan-Bas Bollen.

Op een van de podia staan muzikanten van Slagwerk Den Haag de elektronische tracks live te spelen. Op de andere podia gaan negen dansers van internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni tot het uiterste. Met een taalspuwende actrice als hun gestoorde predikant. Gezamenlijk maken zij een nieuw soort high waarin feest en voorstelling dwars door elkaar heen lopen.

Bijkomen

Het danstheater van Club Guy & Roni herschrijft vanuit Groningen de wetten van het genre. 'Hoe het hoort' is niet het uitgangspunt, 'hoe het kan' wel, waarmee ze de grenzen van dans en het danspubliek elke keer weer verkennen en vernieuwen. Het doel van Club Guy & Roni is dat je na de dansvoorstelling even bij moet komen en bij jezelf denkt: wat heb ik nu weer meegemaakt?

Het gebruiken van meerdere kunstvormen - terwijl de nadruk op dans blijft - zorgt voor unieke voorstellingen. Mechanical Ecstasy is de ultieme viering van dit uitgangspunt.

De dansvoorstelling Mechanical Ecstasy van Club Guy & Roni met live muzikanten van Slagwerk Den Haag speelt op donderdag 13 december in Podium Hoge Woerd. Voorafgaand aan de voorstelling vindt er om 19.30 uur een inleiding plaats en na afloop een afterparty met dj in de Theaterzaal. Kijk voor meer informatie en toegangskaartjes op www.podiumhogewoerd.nl.

Meer berichten