Foto:

Linde speelt mee in Hallo Familie

  Cultuur

Door de redactie

Kerstvoorstelling Hoge Woerd

Op vrijdag 28 december 2018 om 19:30 speelt Maas theater en dans de familievoorstelling Hallo familie in Podium Hoge Woerd. Extra bijzonder, want naast zeven professionele performers spelen er ook een oma en een kind mee. Het kind wordt gespeeld door Linde Schutte uit Utrecht.

De Meern - Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met knuffels die tot leven komen, ouders die op hun handen gaan lopen en een oom die verandert in een boom. Hierna ga je heel anders naar je familie kijken. Hoe blijft nog een verrassing…
Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling, een carnavaleske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Over de mensen die we niet gekozen hebben, maar die er gewoon zijn. Altijd. Een cartooneske dans- en theatermix van de makers van Liefde. Liefde won de Gouden Krekel 2017 en was genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. "Herkenbaar, aanstekelijk en bovenal hartverwarmend" aldus de Mimejury.

Nu kiest Merkx voor het thema familie, een terugkerend thema in haar werk. Moniek Merkx: "Ik ga een echt kind en een echte oma centraal stellen en dat zijn dan vervolgens de enige normale mensen op het podium. Alle ouders, ooms en tantes ga je zien via een bizarre bril. Ze worden steeds wonderlijker, vreemder, carnavalesker. De voorstelling is een uitnodiging om die hele normale mensen die je dagelijks om je heen hebt, eens totaal anders te zien."
Naast zeven professionals speelt er in elke stad een echte oma en een echt kind mee. Naast een kerngroep van oma's en kinderen die vaker spelen, zijn er dertien steden in de tournee waarbij er een kind uit die stad meespeelt. De oma wordt gespeeld door Corry Bok en het kind door Linde Schutte, die zelf ook uit Utrecht komt.

Het is niet de eerste keer dat er naast professionele spelers ook kinderen op het podium staan bij regisseur Moniek Merkx. Ze deed het ook bij Ben niet bang, FEEST en wel 270 kinderen en jongeren in Beauty en het beest. In Hallo familie werkt ze met kinderen en voor het eerst met oma's. Moniek over het werken met kinderen en oma's: "Bij Maas zie je altijd echte mensen op het podium, stoere professionele performers die zich durven laten zien. En we kijken dus nu ook steeds vaker naar echte mensen zonder opleiding. Wel blijft overeind dat we ongewone persoonlijkheden zoeken en dat zijn wat ons betreft vooral mensen die rustig en innemend zichzelf durven zijn."

Hallo familie speelt op 28 december om 19.30 uur in Podium Hoge Woerd in De Meern. Kaarten vanaf €7,50 zijn te verkrijgen via het theater, www.podiumhogewoerd.nl

Meer berichten