Foto: Jan Buteijn.
Foto: Jan Buteijn. (Foto: Jan Buteijn)

Hans & Grietje op Kasteel de Haar

  Cultuur

Roberto Cancian

Sprookjes van De Haar

Op Eerste Kerstdag start in Kasteel de Haar Utrecht het jaarlijkse sprookjesfestijn de 'Sprookjes van De Haar'. Dit jaar logeren tijdens de kerstvakantie de beroemde sprookjesfiguren Hans & Grietje exclusief in het grootste kasteel van Nederland. Het is dit jaar voor de achtste maal dat Kasteel de Haar dit populaire sprookjesfestijn, dat een waar familiefestijn is, organiseert. Extra bijzonder is dat dit jaar de 75.000ste bezoeker wordt ontvangen.

Haarzuilens - Deze gebeurtenis zal niet onopgemerkt blijven en wordt feestelijk omlijst in aanwezigheid van alle sprookjesfiguren die in de kerstvakantie dagelijks hun optredens verzorgen. "Wij kijken ook dit jaar weer enorm uit naar het sprookjesfeest voor de hele familie, waarmee we ons prachtige kasteel in ultieme kerstsferen presenteren", geeft directeur van Stichting Kasteel de Haar Anetta de Jong aan.

"Dit jaar ontvangen we de 75.000ste sprookjesbezoeker en dat maakt het voor ons ook extra bijzonder. Al jarenlang staan de bezoekers rijen dik voor de poorten. Het mooie is dat wij zelfs vaste sprookjesfans onder de bezoekers hebben die al acht jaar achtereen langskomen. We hebben onze hoofdrolspelers Hans & Grietje gevraagd of zij de 75.000ste bezoeker extra in het zonnetje willen zetten. Dat gaan ze uiteraard doen", vertelt ze enthousiast.

Sinds 2010 zijn de 'Sprookjes van De Haar' uitgegroeid tot een ware publiekstrekker met jaarlijks zeker weer tienduizend bezoekers. 'Sprookjes van De Haar' is een familie-evenement waarbij jong en oud(er) een speurtocht volgt langs het 'snoephuisje' in het bos en raadselachtige plekken in het kasteel.
De speurtocht wordt afgesloten met een komische voorstelling dat het bekende kinderverhaal uitbeeldt met een mix van zang, humor, actualiteiten en bekende meezingliedjes.

De voorstellingen worden gespeeld door professionele acteurs uit de wereld van musical en live entertainment. Voorstellingen met onverwachte ontwikkelingen waarbij rollen worden vertolkt door onder meer Ayal Oost (onder meer Soldaat van Oranje en Goede Tijden Slechte Tijden), Sander Volders, Roos van Breukelen en Sara van der Wal.

'Sprookjes van De Haar' speelt in de kerstvakantie van 25 december tot en met zondag 6 januari. De kaarten gaan als warme broodjes over de toonbank; de voorstellingen op eerste en tweede kerstdag waren volledig uitverkocht. Kijk voor meer informatie en tickets www.kasteeldehaar.nl

In de kerstvakantie logeren de beroemde sprookjesfiguren Hans en Grietje twee weken lang in het grootste kasteel van Nederland nadat in de tweede week van december de repetities al van start gingen.

'Wij kijken enorm uit naar dit sprookjesfeest'

Meer berichten