Muziekcafé 19 mei 2019

  Cultuur

Sinds dit jaar organiseert Brasserie De Brouwerij aan de Odenveldlaan 2 te Vleuten iedere derde zondag van de maand een muziekcafé met live optredens in de zaal naast het restaurant.  Het volgende muziekcafé is op 19 mei en dat belooft weer wat.

Vleuten- Popkoor uit Zeist, ZingjeRot genaamd, komt langs. Dit veelzijdige, energieke en gepassioneerde koor zingt vijfstemmige popklassiekers. Wat ons koor bijzonder maakt is dat we voornamelijk Nederlandse hertalingen zingen van popmuziek uit de jaren '60 en '70. Deze vertalingen zijn meestal gemaakt door tekstdichter en meester vertaler Jan Rot, vandaar de opmerkelijke naam van het koor. Van The Blue Diamonds tot Queen en van The Beatles tot Acda en de Munnik. Zoals gezegd, veelal klassiekers in een moderne vertolking van Jan Rot.

Vervolgens treedt Singer-songwriter Hannah Kaldeway met eigen werk. Hannah schrijft intieme, eerlijke, dromerige liedjes over de liefde. Je wordt voor even meegenomen in Hannah's wereld die zowel vredig als verdrietig klinkt. Melodie en het verhaal voeren de boventoon, begeleid door zacht gitaarspel. Doet denken aan Joni Mitchell en Lianne la Havas. Hannah is op dit moment bezig met het opnemen van haar cd met prachtige liedjes. 

Verder is er een jonge talentvolle gitarist Jasper Brons die fingerstyle speelt. Kortom, voor ieder wat wils. Toegang is voor iedereen gratis, dus kom vooral op 19 mei langs.

Meer berichten